Alla inlägg under februari 2014

Av Emelie - 7 februari 2014 20:29

Räkor och en massa god plockmat är vad vi precis har mumsat i oss denna fredagskväll, så gott! Lite choklad får också slinka ner, sen är denna magen helt full.

Godkväll! Har ni också fredagsmys hemma hos er? Här myser vi i soffan och har OS invigningen i bakgrunden. Filippa är lämnad hos moster Johanna för övernattning. När jag ringde för att säga godnatt till henne ville hon inte prata med mig, så hon har det bra med andra ord och verkar inte sakna sina föräldrar. Här hemma känns det lite tomt, men samtidigt skönt och välbehövligt med lite barnfritt även om vi saknar vår lilla trollunge.

Fortsatt mysig kväll till er!

Av Emelie - 7 februari 2014 10:29

  

En dagens på mig och magen, välkomnar även vecka 35 (34+0), nu går det så snabbt! Hinner knappt med, är väl lite så andra gången. Det går liksom av rena farten:).


God förmiddag! Fredag och snart helg, härligt härligt! Även om jag jobbar imorgon så känns det riktigt skönt med fredag. Ikväll är dessutom jag och sambon själva, så blir god plockmat och mys för hela slanten. Längtar redan efter kvällen. Nu får jag återgå till jobbet.


Happy Friday på er!


Av Emelie - 5 februari 2014 09:04

 

 

Liten busunge som leker i sin säng.


Godmorgon! Onsdag och mitt i veckan. Idag har Filippa varit på strålande humör hela morgonen, går ju upp och ner med det där. Himmel eller helvete..nej inte riktigt, men hon gör mig gråhårig om morgnarna när man ska iväg till dagis och jobb. Typsikt denna åldern misstänker jag, kommer nog många sådana här faser.


Idag är det en lång dag på jobb, får hoppas den går fort ändå. Sol ute idag så man känner sig genast lite piggare. Nu dags att ta tag i sitt eget hår, man får passa på när det är lugnt på jobbet:)


Fin onsdag till er!

Av Emelie - 4 februari 2014 11:56

Nytt bäddset till minis vagga/korg, så sött. Behöver bara inhandla ett litet täcke att stoppa i påslakanet. Sen är det dags att bädda och förbereda, vilket ska bli så mysigt. En ståbräda till Filippa kom även med paketet, får hoppas hon kommer gilla den sen när bebisen kommer.

Hej fina ni! Hoppas er tisdag har startat bra, själv var jag så trött imorse, men efter några timmar på jobb har jag nu piggnat till. Fortfarande väldigt lugnt på jobb, men rätt så skönt för mig, fast tiden går dock lite sakta.

Nu tänkte jag mumsa i mig en saftig apelsin:). Mysig dag till er!

Av Emelie - 3 februari 2014 20:50

Igår var syster och Marcus här på söndagsfika, då jag bjöd på chokladbiskvierna jag bakade i lördags.

Vår lilla tjej gillade även hon de goda biskvierna och mumsade i sig och kladdade en massa som vanligt:). Vi serverade en fräsch fruktsallad med grädde till också, vilket alltid är gott!

Chokladbiskvier

Biskvibottnar

250g mandelmassa
1 1/2 dl strösocker (jag tog bara 1dl, vilket räckte gott och väl tyckte jag).
2 äggvitor

Smörkräm

1 äggvita
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1/2 citron, saften
250g smör
125 g valfri choklad (jag blandade marabou mörk choklad och mjölkchoklad)

Till doppning

150g choklad (jag tog marabou mörk choklad)

Gör så här:

Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Spritsa ut/eller klicka ut ca 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvibottnarna tills de är gyllene i cirka 13 minuter.

Smörkräm och doppning: Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör tills sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i en bunke över kokande vatten) till ca 65 grader. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i ca 15 minuter. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en slickepott. Låt stelna i kyl eller frys. Smält sedan choklad till doppning i ett vattenbad. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt de stelna på ett bakplåtspapper.

Hittade receptet hos www.jennysmatblogg.damernasvarld.se
Ändrade om lite i receptet efter min smak och tycke. De var så goda, så tycker ni ska prova att baka dessa underbara bakverk:).

Av Emelie - 3 februari 2014 08:44

Godmorgon! Lediga härliga måndag är här och som startade på bästa vis. Filippa gav mig sovmorgon till klockan sju, låter kanske tidigt för många men vår trollunge vaknar oftast runt sex, så sju är rena lyxen. En glad och pigg mamma, så vi lyxade till det med amerikanska pannkakor till frukost, så gott!

Idag tänkte jag att vi skulle gå ut och mata ankorna, då vi har lite gammalt bröd som ligger här hemma och tar plats, perfekt mat till fåglarna. I eftermiddag väntar nagelfix för mig och ikväll träning. En massa mys och bus med Filippa kommer såklart hinnas med också, finns det något bättre än lediga dagar?:)

Nu dags att ta tag i disken och klä oss. Fin måndag och start på veckan till er!

Av Emelie - 2 februari 2014 20:51

Härlig brunch hos vänner började vi denna söndagsförmiddag med. Längesen vi sågs och skoj att få se deras nya lägenhet. Filippas favorit bland allt gott var helt klart våfflorna:). De busades en massa såklart och Filippa hittade mycket nya spännande leksaker på Måns rum, härliga barn!

Godkväll! Hoppas ni haft en mysig helg? Den går ju bara för fort. Vi har hunnit träffa en del vänner denna helgen, vilket varit supertrevligt. Ikväll har även syster och Marcus varit här på söndagsfika på mina goda chokladbiskvier jag bakade igår, recept kommer upp imorgon om ni är sugna på att testa att baka dessa underbara bakverk.

Nu sitter vi och ser på Så ska det låta, sen blir det nog sängen extra tidigt då vi kom hem sent igår och gick upp tidigt i vanlig ordning, så man är lite småtrött i ögonen.

Natti på er!

Av Emelie - 1 februari 2014 13:26

Hej lördag och första februari! Så var vi inne i andra månaden på året, vilket innebär att vi är lite närmre mars, då vi äntligen ska få träffa mini i magen, som vi längtar:). Helgen började med mysfrukost framför Nyhetsmorgon, sen kickade jag igång med ett spinningpass, så himla skönt att starta dagen med lite träning. Nu står mina små bakverk på kylning i kylen som jag snart ska baka färdigt och ikväll blir det middagsmys med vänner, härliga lördag!

Nu lite vila och mys med den aktiva lilla krabaten i magen innan jag bakar klart och sen lite tråkiga måsten som att städa och ta tag i tvätthögen.

Trevlig helg till er!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards