Alla inlägg under februari 2014

Av Emelie - 22 februari 2014 18:23

Jag och min syster med våra fina magar<3. Vi har nästan samma bf, helt galet men riktigt roligt att det är så nära. Jag är beräknad till den 20:e mars och min syster till den 21:e mars. Så roligt det ska bli. Kusinerna kommer ha så skoj ihop.

Önskar er en fortsatt fin lördag och helg! Nu är det dags för fortsatt firande av mammsen som fyller år idag:).

Av Emelie - 21 februari 2014 08:24

En uppiggande bild från helgen då det bjöds på sol och vår i luften:).

Godmorgon! Så var det fredag igen. Lite jobb för mig imorgon med, sen är det även helg hos mig. Idag är det riktigt grått och regnigt ute, men man vaknade upp till en glad nyhet imorse. En ny liten prinsessa har tittat ut. Grattis prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

I helgen blir det kalasfirande av mammsen som fyller år, träning, storhandling och mys med familjen. Vad ska ni hitta på för skoj?

Fin fredag och start på helgen till er!

Jag ska luta mig tillbaka en stund på bussen och vila innan dagens jobb sätter fart:).

Av Emelie - 20 februari 2014 15:29

Nu går det verkligen undan, 90% av graviditeten har passerat, exakt en månad kvar till beräknat datum.

Hej fina ni! Hoppas allt är bra med er?! Själv har jag precis varit hos barnmorskan. Tyvärr har inte mini i magen vänt sig, utan ligger fortfarande med rumpan ner. Så på tisdag i nästa vecka blir det vändningsförsök. Så nu håller jag mina tummar att de lyckas vända den lilla krabaten där inne.

Nu dags att jobba de sista timmarna, sen blir det att fixa systerns hår ikväll, så lång dag för mig.

Fortsatt härlig dag till er!

Av Emelie - 19 februari 2014 21:39

Sega chokladkakor med dulce de leche:).

Godkväll! Onsdag och mitt i veckan, snart helg igen ju. Vilken OS onsdag det varit, 2 brons i skidstafetten och damerna är i final i curling. Det går riktigt bra för Sverige, så himla skoj!

Ikväll har jag hunnit med att baka lite, blev ju över dulce de leche från helgens kladdkaka deluxe så kände att det var synd att slänga den. Bakade därför några enkla men väldigt goda chokladkakor som jag fyllde med kolan. Lite onsdagslyx med nybakade kakor till kvällsfikat:).

Nej nu tänkte jag snart gå och sova, så trött idag. Imorgon väntar besök hos barnmorskan, så nu håller vi tummarna för att mini vänt sig och ligger med huvudet ner.

Natti natti på er!

Av Emelie - 18 februari 2014 20:40

Ett smakprov från helgens gravidfotografering. I lördags var jag och Filippa och fotograferades. Fick en fin bild till min mail idag, så himla bra. Längtar så efter att få se de andra bilderna nu. Var aldrig och fotograferades när jag var gravid med Filippa. Så tyckte det skulle vara skoj den här graviditeten och dessutom ett väldigt fint minne. Roligt att Filippa ville vara med och samarbeta, vår underbara gullunge.

Godkväll! Hoppas ni haft en bra tisdag?! Jag har jobbat som vilken tisdag som helst. Fått klippt och färgat mitt hår av mina kära kollegor, så nu är jag redo för att gå på mammaledighet. Bästa kollegan och "busskompisen" överraskade dessutom mig med choklad och sötaste nallen till mini i magen. Hon åker till Thailand ikväll så vår sista jobbdag ihop på väldigt länge. Tur vi bor nära varandra så vi kan hälsa på och ta promenader i sommar.

Nu tänkte jag mysa ner mig i soffan och se lite tv:).

Fin kväll till er!

Av Emelie - 17 februari 2014 20:47

Så här startade denna måndag morgon:)

Godkväll! Ny vecka och min lediga måndag börjar lida mot sitt slut. Precis fått i mig lite mat efter kvällens spinningpass. Ja det går faktiskt fortfarande bra att träna, vilket känns helt underbart.

Idag har jag haft besök av min syster och min kusin med hennes lilla Viggo. Mysfrukost och bebisgos har det blivit, så mysigt med de små och kan säga att nu längtar man ännu mer efter det lilla livet i magen, undrar så vad det är för en krabat som bor där inne.

En promenad i det soliga men blåsiga vädret hann vi också med och ett besök till lekplatsen förstås. Sandlådan är även där en favorit för Filippa:).

Sen skulle självklart Filippas "bebis" prova Viggos babysitter. En mysig måndag helt enkelt. Kommer bli mycket träffar när våra små bebisar anländer. Jag och syster har ju bara en dag mellan våra små ska titta ut:).

Fortsatt fin kväll till er! Nu lite OS uppdatering för mig.

Av Emelie - 16 februari 2014 13:37

Glad och nöjd tjej som invigde sandlådan i trädgården i förmiddags. Hon trivs och gillar verkligen sin sandlåda vår lilla trollunge.

Hej söndag! En solig dag idag också, fast mycket blåst ute så det känns rätt så kallt. Idag blir det en lugn dag då jag inte tänker göra allt för mycket. Vila, fika och bara mysa hemma är perfekt en söndag.

Igår hade jag två vännner över på middagsmys. Jag bjöd på bakad potatis med olika röror, bröd, kex, ost och andra goda tillbehör. Till dessert hade jag gjort en kladdkaka deluxe. Så himla god blev den, ja om man är galen i choklad som jag:).

Kladdkaka deluxe

4 ägg
225g smör
8 msk kakao
2,5-3 dl mjöl
3-4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
En halv burk karamelliserad mjölk

Topping

200g marabou mörk choklad
Salta mandlar
1 dubbeldaim

Blanda alla ingredienser i en bunke. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Klicka i små klickar av den karamelliserade mjölken. Grädda i ugnen på 175 grader i 20-25 min. Låt kakan svalna lite. Smält sedan chokladen över ett vattenbad och bred på kakan. Toppa med salta mandlar och hackad daim. Ställ i kylen i några timmar eller över natten så att den stelnar. Servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Av Emelie - 15 februari 2014 14:50

Hej fina ni! Vilken lördag, termometern visar tio plusgrader och det är soligt ute emellanåt, riktig vår i luften. Helgen startade på bästa sätt, långfrukost med familjen med nybakat surdegsbröd från konditoriet. Att Sverige tog ett OS guld gjorde inte lördagen sämre:).

Medan sambon sen var iväg på fotbollsträning var jag och Filippa på en rolig sak, nämligen gravidfotografering. Från början ville inte Filippa vara med, men hon mjuknade och sen gick det hur bra som helst, ska bli så skoj att se bilderna. Fotografen var superduktig så kan bara tänka mig fina bilder:).

Nu är det hög tid för mig att ta tag i lite städning och förberedelse av mat till kvällens tjejmiddag.

Fin lördag till er!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards