Alla inlägg under februari 2014

Av Emelie - 14 februari 2014 21:21

Filippa blev superglad för sin söta pandapåse med lite småpresenter i som ni ser på bilderna:). Så glad och tacksam trollunge.

Moster Sofia hade även skickat post till Filippa, finaste kortet som Filippa blev jätteglad för.

Godkväll! Har ni fått en extra dos av kärlek idag?! Själv har vi avnjutit en god fredagsmiddag ikväll och nu sitter vi i soffan och mumsar på goda jordgubbar och mörk choklad. En ledig helg har jag framför mig, vilket ska bli så himla skönt!

Fortsatt mysig kväll till er!

Av Emelie - 14 februari 2014 09:10

Fredag och alla hjärtans dag. Firar ni alla hjärtans dag eller är ni som mig och tycker att det är som vilken dag som helst. Tycker man ska bry sig om varandra lika mycket varje dag och ge varandra överraskningar lite då och då. En god fredagsmiddag får det i alla fall bli ikväll och jag har fixat ihop en söt liten presentpåse till Filippa idag.

Nu dags att starta dagen! Fin fredag & Alla hjärtans dag till er, så hörs vi kanske senare;).

Av Emelie - 12 februari 2014 17:01

 

 

Vår lilla tjej som börjar bli så stor. Nu har hon bara blöja när hon sover på dagen och natten. Så nästan helt blöjfri om dagarna, allt har gått i ett rasande tempo och hon är så duktig. Känns extra skönt nu eftersom mini snart kommer:)


Hej fina! Har ni en bra onsdag hitills?! Tänk att det är ljust utanför fönsret fortfarande, så härligt..verkligen vår i luften idag. Mitt i veckan och snart är det helg igen, vart tar tiden vägen? Ledig helg för mig och lite tjejmiddag hos mig på lördag, ska bli så trevligt! Sen är det annat skoj som väntar i helgen, mer om det när det närmar sig.


Fortsatt fin onsdag och lill-lördag!

Av Emelie - 11 februari 2014 20:09

Titta vilka söta små snödroppar jag hittade i vår trädgård imorse, vårtecken! Nu går det mot vår och ljusare tider. Kommer säkert något bakslag men dessa blommor muntrade upp en väldigt mycket och får en att längta en massa till lättare kläder, converse och en god kaffe i solen.

Godkväll! Hoppas ni haft en fin tisdag! Idag har det varit lite mer att göra på jobbet, så tiden har gått rätt så fort. Sen har jag även varit på besök hos barnmorskan för mätning av magen, lyssna på hjärtljud och de vanliga proverna. Allt såg fint ut, men bebis ligger fortfarande med rumpan neråt, fick göra ett ultraljud för hon var osäker och visst var det så. Blir ett extra besök hos barnmorskan nästa vecka för att se om den har vändt sig, annars blir det vändningsförsök. Nu håller vi tummarna för att bebis vänder sig av sig själv till nästa vecka.

Nu tänker jag mysa ner mig i soffan och se lite OS. Fortsatt mysig kväll till er!

Av Emelie - 10 februari 2014 21:32

Här kommer receptet på de goda muffinsen som jag bakade igår. En kardemummamuffins med supergod fyllning:).

125g mjukt smör
1,5 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver och rör ner det i smeten. Klicka ut smeten i 12 muffinsformar.

Vaniljkräm (marsan)
Frysta hallon

Klicka ut en klick vaniljkräm i varje form och lägg 2-3 hallon i varje.

100g smält smör
1,5 dl havregryn
1 tsk kanel
0,5-1dl socker
1 dl mjöl

Smält smöret. Blanda ihop resterande ingredienser och rör ner smöret. Fördela toppingen i muffinsformarna. Grädda i 175g i ca18-20 minuter.

Receptet på muffinsen hittade jag hos www.femme.se/bakverkochfikastunder/. Sen ändrade jag lite i receptet, minskade på sockret och la till fyllningen med vaniljkräm och hallon. Blev supergoda och saftiga, så testa att baka dessa;).

Av Emelie - 10 februari 2014 07:21

Godmorgon! Så var det måndag igen. Helgen går för fort, alldeles för fort. Dags att ta tag i en nya vecka. Igår fick man ju nästan lite vårkänslor så soligt och ljust det var ute. Hann dock inte vara ute något då jag hade fullt upp. Blev istället lite bakning på kvällskvisten för att pigga upp mig efter alla måsten jag gjort under dagen. Recept kommer på muffinsen jag bakade.

Nu dags att klä Filippa och bege oss till dagis och jobb. Fin måndag och start på veckan till er!

Kram



Av Emelie - 9 februari 2014 09:24

Bästa starten en söndagsmorgon! Filippa har busat och dansat som bara hon kan:).

Godmorgon sköna söndag! Idag vaknar vi upp till solen som lyser in genom fönstren, så härligt. Man blir pigg och glad med en gång, gör verkligen stor skillnad. Hoppas jag hinner gå ut och njuta lite av ljuset. Har en massa måsten och annat som ska göras idag, så vi får se vad tiden räcker till. En god långfrukost med gott bröd, ägg, juice och andra godsaker har vi i alla fall njutit av. Snart ska jag ta mig iväg på ett skönt spinningpass, ja det är skönt efteråt i vilket fall, både jobbigt och härligt att göra det:), men bästa sättet att kicka igång en dag på!

Vad ska ni hitta på denna soliga söndag? Önskar er en mysig dag!

Av Emelie - 8 februari 2014 20:02

Världens bästa Filippa längtar efter bebisen i magen precis som vi, en massa kärlek och pussar får min tjockismage och lilla syskonet:).

Som jag saknat vår lilla gullunge, var härligt att få pussa på henne igen. Men hon trivs superbra hos moster och har det hur bra som helst här.

Godkväll! Lördag och äntligen helg för mig, så skönt. Sitter hemma hos syster och har precis ätit en god tacogratäng. Snart är det dags att hugga in på godiset, obligatoriskt med lösgodis på lördagar.

Väntar ni in melodifestivalen? Eller är ni som mig som inte bryr sig alls om den. Ser hellre på OS, duktiga Charlotte Kalla tog ju Sveriges första silver idag. Synd att jag jobbade och missade det, men har sett sammandragningarna. Får hoppas det blir fler medaljer för Sverige.

Nu dags att mumsa i sig lite sött. Fin kväll till er & en fortsatt mysig helg!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards