Direktlänk till inlägg 3 februari 2014
Igår var syster och Marcus här på söndagsfika, då jag bjöd på chokladbiskvierna jag bakade i lördags.
Vår lilla tjej gillade även hon de goda biskvierna och mumsade i sig och kladdade en massa som vanligt:). Vi serverade en fräsch fruktsallad med grädde till också, vilket alltid är gott!
Chokladbiskvier
Biskvibottnar
250g mandelmassa
1 1/2 dl strösocker (jag tog bara 1dl, vilket räckte gott och väl tyckte jag).
2 äggvitor
Smörkräm
1 äggvita
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1/2 citron, saften
250g smör
125 g valfri choklad (jag blandade marabou mörk choklad och mjölkchoklad)
Till doppning
150g choklad (jag tog marabou mörk choklad)
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Spritsa ut/eller klicka ut ca 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvibottnarna tills de är gyllene i cirka 13 minuter.
Smörkräm och doppning: Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör tills sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i en bunke över kokande vatten) till ca 65 grader. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i ca 15 minuter. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en slickepott. Låt stelna i kyl eller frys. Smält sedan choklad till doppning i ett vattenbad. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt de stelna på ett bakplåtspapper.
Hittade receptet hos www.jennysmatblogg.damernasvarld.se
Ändrade om lite i receptet efter min smak och tycke. De var så goda, så tycker ni ska prova att baka dessa underbara bakverk:).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|