Alla inlägg under maj 2014

Av Emelie - 8 maj 2014 10:28

Nya sommarskor till mig som jag längtar efter att få använda, sol och sommar kom tillbaka!

Rosa och glitter espadrillos från HM, kunde bara inte motstå:).

Hej fina ni! Nu närmar vi oss helgen, men först ska vi ha torsdag. Idag tänkte jag försöka rensa lite i min garderob, behöver se över mina kläder. Är nog en hel del som åker ut, vilket betyder att man kan köpa nytt, eller hur:)? En powerwalk måste också hinnas med idag, eftersom det aldrig blev någon igår då det regnade mest hela dagen. I eftermiddag ska jag även fixa mina naglar, ska bli så skönt...de växer som ögräs så längtar alltid sista veckan (går var fjärde vecka). Det är väl ungefär hur min dag ser ut.

Nu ska jag läsa lite bloggar och vila en stund på soffan:)

Kram på er

Av Emelie - 7 maj 2014 12:03

Igår bakade jag surdegsbröd, köpte med mig denna surdeg på burk från Ica.

De blev supergoda, kanske inte så fina, var svåra att forma tyckte jag. Tänkte därför köpa hem brödkorgar tills nästa gång, för kommer absolut göra detta fler gånger. Inte svårt alls, tar lite tid bara eftersom jästiden är lång, men då kan man ju passa på att göra annat under tiden.

Goda även idag. Blev en surdegsmacka med smör och ost till frukost:).

Hej! Då var vi mitt i veckan redan, fort går det verkligen. Tråkigt väder idag då det bara regnar och regnar. Filippa var dock överlycklig då hon fick använda sitt fina paraply till dagis, sen visade sig att de var ute på dagis dessutom, trots ösregn. Tur att det är någon som uppskattar regn, för vilket barn älskar inte att hoppa i vattenpölar:). Själv sitter jag bara inne och myser med lillasyster sovandes på mitt bröst just nu. Trött idag så passar bra med en innedag och vila. Nu ska jag göra mig en kopp te...

Kram på er och hoppas ni får en fin dag!

Av Emelie - 6 maj 2014 11:42

Finaste systrarna.

Bästa morgonmyset i storasyster säng, jag dör så himla söta mina tjejer är!

Dessa godingar alltså, Filippa är så glad för sin lillasyster. Det är så fint att se!

Hejsan! Veckan är igång och efter jag lämnat Filippa på dagis gick jag på en lång promenad i vanlig ordning, fixade även lite ärenden och så. Nu är jag hemma och Felicia sover ute i vagnen i trädgården. Jag har precis slängt in en maskin tvätt och sitter nu här med en kopp te och funderar på om jag ska baka något bröd eller om det får vänta tills i eftermiddag eller imorgon. Skönt att bara sitta lite också, finns dock risk för att jag nätshoppar då;).

Hoppas ni har en fin tisdag, hörs kanske senare;)

Kram

Av Emelie - 5 maj 2014 21:33

Världens bästa lillasyster är hela 2 månader idag. Tänk vad fort tiden går och att jag för 2 månader sen låg på BB och snusa på en helt ny liten bebis. En liten flicka som hade bråttom ut, 15 dagar innan du var beräknad valde du att titta ut. Jag som hade sett framemot att få gå hemma och mysa, vila och hinna baka lite innan det var dags. Riktigt så blev det inte, på måndagen även min första lediga dag var jag inne på förlossningen för att mäta mitt bäcken eftersom Felicia låg i säte och jag fick välja på att föda vaginalt eller med kejsarsnitt. Mitt bäcken var normalt och jag fick prata med en läkare på tisdagen då jag ställde hundra frågor och tog ett beslut om att föda vaginalt. På eftermiddagen när sambon slutade jobba var vi iväg och kom hem sent på kvällen. Vi går och lägger oss och allt är som vanligt, känner absolut inget.

Min sambo börjar jobba fem på morgonen och när hans klocka ringer 04.30 vaknar även jag och jag säger då till min sambo att jag tror vattnet gick precis. Min sambo bara vad säger du, NU? Jag bara ja, vattnet gick nog precis. Jag reser på mig för att konstatera att det var så, sen ringer jag in till förlossningen som frågar om jag har några värkar vilket jag inte hade, men de bad mig komma in i vilket fall som helst eftersom bebisen låg i säte. En halvtimme senare kommer värkarna och jag ringer då min mamma som har en bit att köra hit, hon kommer hem till oss vid 05.45 för att ta hand om Filippa och lämna henne på dagis. Nu gör det riktigt ont och jag tänker att så här ont kommer jag inte ihåg att det gjorde. Vi kör in direkt och jag har typ ont hela tiden. Vi är inne på förlossningen 06.05 då jag får ett rum efter cirka fem minuter, vilket känns som flera timmar och de kopplar mig till CTG. Jag får lustgas som jag skrivit i förlossningsbrevet att jag vill ha, och en läkare kommer in och känner hur långt jag är öppen och säger då att jag är fullt öppen, så dags att krysta. Lustgasen hjälper inte mig denna gången då allt går så snabbt. 06.53 är Felicia ute och kommer med rumpan före. Allt gick jättebra och jag är så glad att jag valde att föda vaginalt och inte beslöt mig för kejsarsnitt.

Godkväll på er! Blev en liten förlossningsberättelse av det hela:). Måndag och en ny vecka har börjat, en lång sådan. Idag har bästa vännen och hennes barn varit här på frukost och lek med barnen. Varit en helt ok dag med lite sol, så de lekte fint ute i trädgården och vi mammor satt och drack kaffe och pratade ikapp. En tur till lekplatsen och en powerwalk har jag också hunnit med. Så skönt att vara igång med lite träning:). Imorgon är det dagisdags för Filippa igen, vilket jag tror hon blir glad över då hon frågade senast imorse om vi skulle till dagis idag.

Nu går mina ögon i kors så sängen lockar väldigt mycket, en stund till i soffan sen blir det sova för min del.

Kram på er!

Av Emelie - 4 maj 2014 10:41

Äntligen har den fina krokhängaren kommit upp på Felicias rum.

Den pryds just nu med hennes rosa mini kånken och sötaste klänningen som hon ärvt av storasyster och som hon ska ha på sig på namngivningen i sommar:).

Hejsan! Felicias rum börjar sakta men säkert ta form. Hennes rum är rätt så litet så får inte plats med allt för mycket. Nästa projekt är att tapetsera om, men har inte helt bestämt mig för vilken tapet jag vill ha än, väljer mellan tre stycken. Så skoj med barnrum, finns ju hur mycket fint som helst.

Idag är det kalas som står på schemat, min ena syster fyllde år igår så det är henne vi ska fira idag. Så dags att göra sig i ordning, lite smink så ska nog denna mamman se lite piggare ut:).

Hoppas ni får en toppen dag!

Av Emelie - 3 maj 2014 13:27

Här har vi det rosa vrålåket:)

Så himla tuff! Hade själv velat ha en sådan här rosa pärla:).

Djupt koncentrerad och något frustrerad när hon inte riktigt förstår hur man styr bilen med ratten.

Hejsan! Lördag och det bjuds på strålande solsken, dock lite kallt i vinden. Vi har i alla fall hunnit prova Filippas bil och som hon längtat, suttit i den i vardagsrummet medan den laddats och väntat och väntat, gullungen! Just nu njuter jag i solen en stund, medan sambon oljar in däcket och flickorna sover. Tänkte snart ta tag i rabatterna, rensa lite ogräs, inte jättekul men roligt att se hur fint det blir sen. I eftermiddag tänkte jag gå ut på en powerwalk och ikväll blir det grillning och mys framför tvn med lite lördagsgodis, det är väl hur vår lördag ser ut:). Vad hittar ni på idag?

Fin lördag och hoppas solen lyser på er!

Kram

Av Emelie - 2 maj 2014 20:24

Dagens namnsdagsbarn är vår bästa Filippa! Inte för att vi brukar fira namnsdagar, men hon fick en rosa liten eldriven bil idag som stått i garaget sen hon föddes. Så den plockade vi fram idag, så imorgon blir det provkörning på gatan då den byggts ihop och laddats idag.

Hej fina ni! Så var det redan fredag...är så snurrig på dagarna, nog för att jag är mammaledig, men nu när sambon har långhelg blir det ännu konstigare. Skönt är det i alla fall att hela familjen får så många dagar ihopa. Fönstren är nu putsade på andra sidan av huset. En sväng till Ikea och lite shopping till mig hann jag och Filippa med i eftermiddag, annars har det varit en lugn dag hemma.

Nu tänkte jag mumsa i mig lite glass och fortsätta se Lets dance:)

Mysig kväll på er!

Av Emelie - 1 maj 2014 20:19

Godkväll! Hoppas ni hade en mysig Valborg igår? Vi grillade och sen blev det en massa bebismys, de är så söta de små kusinerna. Filippa busade massor med Marcus (systers sambo). Imorse blev hon så glad när hon förstod att de sovit över. En mysig långfrukost tillsammans blev det innan de åkte hem.

Soligt men lite kallt har det varit idag, men nu är det Maj månad och våren är här. Filippa har busat med pappsen i trädgården och jag har putsat fönster på ena sidan av huset, får ta andra sidan imorgon.

Nu myser jag med förkylda Felicia på bröstet och kikar lite på tv, blir nog en tidig kväll då vi kom i säng lite sent igår och sen har ju jag och Felicia matpauser på nätterna, så trött är jag nu.

Fin kväll till er!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards