Alla inlägg under maj 2014

Av Emelie - 16 maj 2014 21:27

Så här glad var Filippa när kusin Elmer skulle komma på besök, hoppade runt i trädgården:).

Sötaste småkusinerna myser i soffan.

Godkväll! Ännu en underbar dag har passerat. Idag har min syster och hennes lilla Elmer varit här. Först njöt vi en stund i trädgården och på eftermiddagen åkte vi och shoppade lite. Blev lite smått till Felicia. Filippa var tyvärr inte på sitt bästa humör, trotsade och skrek, så fick inte utrett så mycket som jag önskat. Får helt enkelt åka på en shoppingtur snart igen.

Kvällens middag blev tacos, som många andra i detta avlånga land misstänker jag:). Till dessert åt vi glass med en massa god topping. Nu blir det lite soffmys innan jag intar sängen.

Hoppas ni haft en lika fin dag idag!

Kram

Av Emelie - 15 maj 2014 22:02

Härligt lila syrener pryder vårt köksbord, doftar helt underbart!

Dagens mellis åt jag i solstolen idag, så härligt!

Godkväll! Vilken fantastisk dag det varit idag. Äntligen är solen och värmen tillbaka. Jag fick en bra stund i solen på förmiddagen då Felicia låg och sov i vagnen, lyxigt! Så dagen har spenderats ute precis som det ska vara denna årstiden. Min syster med sin lilla familj har även blivit husägare idag, eller jag papperna skrevs i förra veckan, men besiktningen är gjord idag. Så himla roligt för dem och vi ser framemot en massa grillmys och barnbus framöver:).

Nu tänkte jag hoppa i säng, men först ska jag vara duktig och göra plankan som jag glömt!

Natti natti på er!

Av Emelie - 14 maj 2014 20:35

Fick ett ryck och bakade en omgång bullar i eftermiddag, supergoda med smör, ost och en ny favorit marmelad:).

Godkväll! Redan onsdag och vi är nu mitt i veckan, förstår inte vart dagarna tar vägen. Idag har jag inte gjort mycket mer än det vanliga, powerwalk och så har jag hängt i tvättstugan:). I eftermiddag var vi på BVC för läkarkontroll, allt var bara bra med lillasyster. Hon växer en massa och det märks, mer och mer vaken och ler mot oss. Hon kändes så stor idag när jag lämnade Filippa på dagis och en av hennes dagiskompis som blivit storebror för en vecka sedan hade sin lillebror med sig, tänk så mycket de växer på 10 veckor som nu Felicia är, galet!

Nu ska jag parkera mig i soffan mätt och belåten efter kvällsfikat;).

Kram på er


Av Emelie - 13 maj 2014 13:25

Hej tisdag! Morgonens powerwalk blev ute på landet:). En runda jag brukar gå utan barnvagn, men det gick ju bra med också. Blev härligt skumpande för Felicia som sov så gott i vagnen. Jag är så himla sugen på att komma igång med löpträning, men 3 månader ska man väl i alla fall vänta. Nu ska jag inte på efterkontroll förrän om 3 veckor, skulle egentligen dit imorgon, men min barnmorska var sjuk så tiden blev framflyttad. När efterkontrollen är gjord kommer jag nog börja så smått. Powerwalks och plankan räcker ju gott och väl än så länge. Nej nu ska jag inte tjata om min träning. Snart dags att gå och hämta hem storasyster från dagis. Dagen har gått så fort, kanske inte så konstigt då jag pratade bort två timmar i telefon med systern:).

Hoppas ni har en bra tisdag!

Kram

Av Emelie - 12 maj 2014 12:30

Passar på att bläddra i nya damernas värld när båda flickorna sover just nu, man vet inte hur länge det varar:). Lillasyster är nog på väg att vakna och storasyster har precis somnat. Hennes middagsvila är på väg att försvinna, sover middag ibland och ibland inte. Men när vi hoppar vilan så kan hon lika väl somna typ stående på sen eftermiddagen, så egentligen inte riktigt redo att ta bort den än tror jag, men det ger sig nog snart.

Hej på er! Måndag och dags att kicka igång veckan. Vi har lekt med lera hela förmiddagen, jag och Filippa...bakat en massa kakor;). Grått och tråkigt väder ute ju, men när sambon kommer hem får vi gå ut en sväng till lekplatsen, för frisk luft behöver vi. Jag tänkte även gå på en powerwalk, som jag oftast gör varje dag med eller utan barnvagn.

Hoppas ni har en fin måndag!

Kram

Av Emelie - 11 maj 2014 09:13

Här har ni kolakakan som jag bakade till fredagsfikan, så himla god! Så det får bli ett litet tips till dagens fika kanske;)?

Godmorgon! Hoppas ni hade en fin lördag!? Vi var ju på dop hela dagen, sen följde några vänner med oss hem och grillade, blev en härlig dag! Nu har vi precis ätit frukost och har förflyttat oss in i vardagsrummet och sitter och tittar på Nyhetsmorgon. Vad dagen bjuder på vet jag inte än, det regnar ute just nu, så känns inte så lockande att gå ut, men vi får se.

Här kommer i alla fall receptet på den goda kolakakan som jag hittat hos www.matplatsen.net

Ca 3 dl rice crispies (kommer ta bort dem nästa gång jag bakar denna smarriga kaka för jag tyckte inte de passade in).
1/2 burk kokt kondenserad mjölk (finns färdig att köpa)
4 ägg
2dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
200g ljus blockchoklad
200g smör

Sätt ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten. Häll i rice crispies så det täcker botten. Klicka i kolakräm. Vispa äggen och sockret poröst. Blanda mjöl med bakpulver och rör sedan ner det i smeten. Smält smöret och chokladen i en kastrull på svag värme. Blanda ner chokladröran i smeten. Häll i smeten i formen och grädda på 225 grader i 15 min (jag tog ut min efter 10-11min, är ju olika från ugn till ugn). Kakan ska vara kladdig. Servera kall med vispad grädde!

Fin söndag till er!

Kram

Av Emelie - 10 maj 2014 10:57

Jag och mina flickor redo för dop denna lördag:).

Hejsan! Lördag och vi ska snart iväg på dop. För en gång skulle är vi klara och redo i god tid, så skönt så man slipper stressa in i det sista. Ville mest önska er en fin lördag! Hörs kanske senare ikväll;)

Kramar

Av Emelie - 9 maj 2014 14:06

Filippa har haft sångstund med sin lillasyster idag.

Populära barnkammarboken som finns i många olika varianter. Vi har denna med en massa sånger, perfekt för mig som är dålig på texter och kan sjunga med:). Sen har vi en med godnattsagor. Älskar dessa underbara böcker.

Hej fredag! Förmiddagen har vi tillbringat på Filippas rum och vi hade en lång sångstund. Filippa sjöng för Felicia, synd att lillasyster inte uppskattar det än, men om några månader kan jag se att hon kommer se upp till storasyster en massa, ska bli så skoj! Filippa är med farmor på lekplatsen och sambon kommer snart hem, han slutar ju klockan två. Rena lyxen för mig, men sen går han ju upp megatidigt. Så snart tar vi helg, får bli en promenad med barnvagnen då jag känner att jag behöver komma ut och få lite frisk luft och ikväll ska vi mumsa på en god kladdig kaka jag bakade igår.

Fin fredag och start på helgen till er!

Kram

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards