Alla inlägg under maj 2014

Av Emelie - 22 maj 2014 11:25

Dessa systrar alltså, jag smälter!

Filippa är världens bästa storasyster och är så glad för lillasyster. När sedan lillasyster ler mot henne, ja då smälter man ju. Fina fina flickor vad jag älskar er!

Syskonkärlek är något av det bästa!

Hej soliga torsdag! Riktigt hett ute, ligger och vilar och solar lite i trädgården. Vet att snart vaknar Felicia för mat och då blir det amning inomhus och sen är det ju dags att fixa lunch. Tror jag gör mig en god ceasar sallad idag. I denna värmen är man inte så sugen på varm mat, så en sallad blir perfekt:).

Hoppas ni har det lika varmt och skönt hos er! Kram och en fin dag till er!

Av Emelie - 21 maj 2014 19:15

Tomatplantor som vi fick av vår snälla granne.

Filippa var med och hjälpte till att plantera:).

Vår lilla trädgårdstjej som gärna vill vara med och hjälpa till med det mesta vi gör här hemma.

Hejsan! Ännu en helt fantastisk sommardag. Vår snälla granne som är expert på blommor och all växtlighet gav oss fina tomatplantor som vi planterade idag. Man blir så avundsjuk när man kommer in i deras trädgård, så fint med alla blommor och annat som hon odlar:). En vacker dag ska väl vår trädgård bli lika fin. Filippa tyckte i alla fall att det var skoj att få hjälpa pappa att plantera tomatplantorna. Vi har även varit iväg och storhandlat mat idag och passade då på att gå in på plantagen och fick då med oss hem lite blommor. Så nu har vi precis kommit in efter allt trädgårdsfix. Filippa ska nu badas och nattas, likaså lillasyster. Sen blir det en härlig kväll i soffan med Sveriges yngsta mästerkock på tvn och altandörren öppen såklart:).

Hoppas ni haft en underbar dag i solen!

Kram

Av Emelie - 20 maj 2014 17:49

Rabarberkräm på gång:)

Rabarberkräm med mjölk, så himla gott!

Filippa var dock skeptisk och gillade inte det, jag som tyckte det var perfekt till mellis.

Godkväll! Vilken sommarvärme vi har, så underbart! Varit ute i princip hela dagen. Efter vi hämtat Filippa på dagis åt vi mellanmål i trädgården. Hemmagjord rabarberkräm som jag kokat, så gott! Filippa gillade tyvärr inte det. Förhoppningsvis kommer hon på hur gott det är snart:). Nu har vi precis kommit hem från lekplatsen. Man vill verkligen inte gå in om kvällarna nu, älskar sommaren, ja vem gör inte det?!

Nu dags att fixa lite kvällsmat....

Kram

Av Emelie - 20 maj 2014 10:28

Andra koppen kaffe intogs på trädäcket i solen, helt underbart!

Hejsan! Imorse njöt jag av morgonkaffet i solen innan dagislämning. Blev tyvärr ingen powerwalk efter lämningen idag, då sambon kört iväg med vagnen i bilen. Vi glömde ta ut den från gårdagens besök i stan hos tandläkaren. Det gick för övrigt superbra hos tandläkaren, inga hål, så jag är nöjd:). Just nu sitter jag och solar mig lite, Felicia sover och då gäller det att passa på. Idag tänkte jag koka lite rabarberkräm, hoppas hinna med det nu snart så Filippa kan äta det till mellis om hon nu gillar det. Annars blir det nog en rätt så lugn dag. Ikväll får jag ge mig ut på en promenad eftersom det inte blev något av det nu imorse.

Kram på er och hoppas ni får en härlig tisdag!

Av Emelie - 19 maj 2014 12:54

Igår fick Filippa vattenfärg av våra vänner, vilket verkligen uppskattades:).

Färg lite överallt precis som det ska vara när barn är i farten och 2 fina teckningar målade hon.

Hej måndag! Ny vecka och enligt väderprognosen ska det bli riktigt varmt i veckan, vilket gillas:). Idag är det betydligt bättre än igår, lite sol och lite moln. Förmiddagen ägnades åt vattenfärg och en massa målande, jätteskoj tyckte Filippa och det underhöll henne en bra stund. Vi har även varit ute i trädgården en stund och Filippa har bakat kakor till mig i sandlådan. Nu ska jag få i mig lite lunch och duscha medan Filippa sover middag. I eftermiddag väntar ett tandläkarbesök för mig, håll tummarna för att jag inte har några hål. Nu lunchdags;)

Fin måndag till er!

Av Emelie - 18 maj 2014 20:21

Så här stora rabarber har vi i vår trädgård, lika stora som Filippa:).

Filippa tyckte det var superskoj och gick runt med rabarbern som ett paraply!

Blev såklart rabarberpaj till söndagsfikan som vi bjöd våra vänner på som var på besök.

Hej på er! Vilken regnig och tråkig dag vi har haft i Skåne idag. Så typiskt när vi har haft besök av våra fina vänner från Viken idag. Vi som skulle grilla och sitta ute, barnen skulle leka i trädgården. Istället fick vi tillbringa dagen inne, gick ju bra det med. Barnen busade runt och vi pratade ikapp en massa, blir så när det går några månader mellan vi träffas, men alltid lika trevligt. Jag hade bakat en god rabarberpaj som vi fikade på efter lunchen. Vi har så gott om rabarber i vår trädgård och stora är dem också:). Får se om jag gör lite kräm och kanske lite marmelad, kan ju inte baka rabarberpaj titt som tätt;).

Nu tänkte jag krypa upp i soffan med en kopp te. Hoppas ni haft en fin helg!

Kramar

Av Emelie - 17 maj 2014 20:37

Iskall frappuccino i solen, svalkande och så gott!

Fina Filippa i trädgården.

Hejsan! Vilket väder vi har, känns inte som att klockan snart är nio på kvällen. Dörren står öppen och det är som sommar ute. Vi har även idag haft en heldag ute i trädgården som vi avslutade med grillat till middag. Nu har vi gått in och vi har nattat Filippa som förhoppningsvis somnar snart, just nu ligger hon och sjunger i sängen:). Felicia ska ammas nu, sen ska även hon sova för natten.

Kram och en fortsatt mysig kväll till er!

Av Emelie - 17 maj 2014 08:36

Godmorgon soliga lördag! Finns det något bättre än helgfrukostar. Sitta länge länge och sedan förflytta sig in i soffan och se Nyhetsmorgon. Precis det vi gör just nu, frukosten är i magen och vi myser nu i soffan till Nyhetsmorgon. Ja Filippa myser inte, hon lagar just nu mat på hennes lilla spis på sitt rum hör jag, så snart blir vi nog serverade en andra frukost:).

Idag blir det trädgårdshäng hela dagen, redan jättevarmt ute, så underbart! Hoppas ni får en varm och solig dag ute, så hörs vi kanske lite senare;).

Kram på er

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards