Alla inlägg under juni 2014

Av Emelie - 30 juni 2014 14:50

Imorse lyxade vi till det med bananpannkakor och en god fruktsallad, så himla gott!

Hej måndag! Ny vecka och sambons andra och sista vecka för denna perioden. Han jobbar några veckor till sen är han ledig hela augusti:). Till helgen ska vi ha namngivningsfest för Felicia så denna veckan består av en massa förberedelser, vilket är roligt även om det är en del som ska fixas.

Imorse lyxade vi till det med bananpannkakor till frukost, lite nyttigare än vanliga men minst lika goda. Till pannkakorna hade vi en fruktsallad, så härligt när jordgubbarna är billiga nu, blir nästan en ask om dagen:). Nej nu är det dags att ge Felicia lite mat och invänta sambon och Filippa som är och busar med några vänner, sen tänkte jag ge mig ut på en powerwalk.

Fin måndag och start på veckan, hoppas solen lyser hos er också!

Kram

Av Emelie - 29 juni 2014 20:46

Härlig klädkombination:). Filippa valde själv vilka kläder hon skulle ha på sig idag och då blev det så här!

Älskade barn som leker och vattnar i trädgården.

Godkväll! En riktigt gråmulen söndag har det varit med regn till och från. Idag har vi inte gjort mycket, tillbringat mestadels av dagen inomhus och faktiskt inte gjort så mycket. Det har varit riktigt skönt, man behöver sådana dagar ibland. En liten stund ute i trädgården blev det mellan skurarna och då passade Filippa på att vattna ännu mer:).

Nu tar jag och sambon kväll i soffan då våra fina prinsessor är nattade och sover gott i sina sängar.

Fin kväll till er!

Av Emelie - 28 juni 2014 10:16

Älskade helgfrukostar:). Nybakat bröd från konditoriet med lemon curd, lite lyxigare pålägg får man ju ha på helgen.

God förmiddag! Som ni säkert listat ut så älskar jag frukost, absolut det bästa målet på hela dagen enligt mig:). På helgerna brukar vi nästan alltid köpa nybakat bröd eller bullar från konditoriet, så himla gott!

Just nu sitter jag i soffan och har lite egentid, Nyhetsmorgon är på i bakgrunden och jag sitter med en kopp kaffe i handen. Sambon och Filippa är nere i byn med kusinen där det är lite marknad och tivoli. Felicia ligger och sover så sött. Idag på dagen har vi inga speciella planer, lite städning får det bli, då det verkligen behövs och vädret är rätt tråkigt. Ikväll är vi bjudna på 30 års fest, ska bli skoj! Ska ni hitta på något kul idag?

Fin lördag och helg till er!

Kramar

Av Emelie - 27 juni 2014 19:35

Denna superfina klocka från Daniel Wellington fick jag i födelsedagspresent av min sambo igår, så himla nöjd!

En riktig Emelie klocka:).

Hej på er! Så var det fredag och helg igen. Nu när sambon har semester så känns ju varje dag som fredag:). Idag har det varit jättefint väder och imorse gick jag ut och gick en liten powerwalk med Filippa i vagnen (satte på sittdelen på vagnen) och storasyster tyckte det var mysigt att sitta där och bara titta. Känns som hon vill bli bebis igen ibland nu när lillasyster är här. Annars har vi tillbringat dagen ute i trädgården och bara njutit av vädret. Nu ska vi snart plocka fram lite glass och mumsa på:).

Mysig kväll till er!

Av Emelie - 26 juni 2014 21:12

Idag är det ingen vanlig dag...för det är min födelsedag:). Blir hela 30 år idag, inte för att jag känner mig som 30:). 30 är ju ingen ålder alls, fortfarande ung i sinnet!

Idag har vi besökt kronovalls slott, som vi bestämt att vi skulle göra på min födelsedag. Dock hade vi inte bokat värsta regn och åskvädret:(.

Vi skulle ju sitta här ute och njuta av deras goda pizza med fin omgivning runt omkring oss och med slottet i bakgrunden.

Istället blev det inomhus med levande ljus, vilket var supermysigt det också.

Världens godaste stenugnsbakade pizza åt vi.

Filippa var på toppenhumör och blev ännu gladare när hon fick en glass efter maten:).

Hejsan! Som ni förstår så är det min födelsedag idag. Den har varit supermysig trots att vädret inte varit på vår sida, men man kan inte få allt. Skönsång, god frukost och superfina presenter började dagen med. Sen utflykt till kronovalls slott som är så fint. Nu har vi ätit tårta och avslutar dagen i soffan med en massa mys.

Hoppas ni haft en fin dag!

Kram på er

Av Emelie - 25 juni 2014 21:07

Bebisar på rad! Felicia, Elmer och Viggo:).

Fina bebisar som ligger och myser på mage.

Hej på er! Idag har jag och Felicia varit och hälsat på min kusin och hennes söta Viggo. Min syster och hennes fina Elmer var också med. Så himla roligt att vi har fått bebisar så nära varandra. Viggo är äldst, 3 månader äldre än Felicia och Elmer, min systerson är ju bara 13 dagar yngre än Felicia. Kul att vi är mammalediga ihop. God lunch och efterrätt mumsade vi på. Sen en massa prat och bebismys på det, så en mycket trevlig dag! Filippa har varit hemma med pappsen och de har varit uppe på badet och badat på förmiddagen, ätit hamburgare och busat på lekplatsen. Så det var en nöjd och glad storasyster som nattades ikväll:).

Nu blir det lite surfande här på nätet sen sängen, hoppas ni haft en fin dag!

Kram kram

Av Emelie - 24 juni 2014 18:39

Igår invigde jag min fina kitchenaid då jag bakade goda ostbullar, den funkade utmärkt och kommer användas flitigt här hemma:).

Bullar på väg in i ugnen.

Det här behöver du när du ska baka ostfrallor:

50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl, jag behövde nästan 13dl.
Garnering: riven ost

Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten. När jästen har blandat sig helt så häller du i resten av vattnet. Rör ner saltet, olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter. Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter. Innan de ska in i ugnen ? pensla med vatten och strö över osten. Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter.

Receptet på dessa goda bullar hittade jag hos www.jennysmatblogg.damernasvarld.se

Hejsan! Regnet och åskan har precis dånat här hos mig, precis lagom när vi var på väg hem för en timme sedan, så frusna och blöta blev vi. Vi har varit och hälsat på min jobbarkompis i eftermiddag som fick en liten flicka för 3 veckor sedan, så himla söt och liten hon var. Galet hur fort dem växer de små liven, Felicia såg ju jättestor ut bredvid henne. I förmiddags var det riktigt soligt och varmt ute så då passade vi på att vara ute mycket, lek i trädgården och bus på lekplatsen fick det bli. Nu har vi kurat upp oss i soffan och ska äta lite:).

Kram och mysig kväll till er!

Av Emelie - 23 juni 2014 20:16

Felicias rum har nu fått ett nytt utseende:). Grå Kaspar pryder nu en vägg i hennes rum och det blev så bra! En alldeles egen saga på hennes rum. Nu är det bara lite piff kvar där inne, kuddar och pom poms ska inhandlas bland annat. Min snälla pappa som var här igår och tapetserade, tack än en gång:).

Eftersom det blev några snuttar över, fick jag en ide och tapetserade en skokartong av tapeten, ska dock göra om det då jag var lite snabb och hade bråttom.

Hejsan! Så var det måndag och första dagen på sambons två veckors semester. Han har delat upp sin semester lite i sommar, mysigt är det att ha han hemma. Idag har jag varit och shoppat lite nytt till barnen, annars har det varit trädgårdsfix även idag innan regnet drog in. Nu blir det soffmys resten av kvällen:). Hoppas ni haft en bra dag och start på veckan!

Kram på er

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards