Alla inlägg under september 2014

Av Emelie - 14 september 2014 19:48

Filippa är inne i en doktorsperiod just nu. Hon tycker det är jätteroligt att leka doktor. Jag agerar patient och får sprutor och en massa plåster:).

Rätt så skönt att vara "sjuk" en söndag och bli ompysslad.

Godkväll! Sitter ni och ser på valvakan? Här är den på just nu, får ju se lite på den så att man hänger med. En lugn och skön söndag har det varit idag med innelek eftersom det varit grått och regnigt ute. Skönt med sådana dagar ibland. Nu tänkte jag hugga in på lite chokladpudding till kvällsfikat;).

Mysig kväll till er!

Av Emelie - 12 september 2014 11:15

Bästa myset och att starta dagen på är morgonmyset i sängen innan vi går upp och äter frukost.

Hej fredag! Helgen är inte långt borta och om bara några timmar slutar sambon jobba, fördelen med att han börjar jobba supertidigt om morgnarna är ju att han slutar tidigt:). Vi tänkte försöka hinna med att gå och förtidsrösta i eftermiddag, så man har det gjort. På söndagen har vi lite planer så då hinner vi inte. Har ni röstat? Jag tycker det är en plikt att gå och rösta och få påverka vår framtid.

Nu dags att fixa lunch till oss. Blir nog något enkelt som korv med bröd till mig och Filippa. Felicia får burkmat, precis bytat amningen mot lunch och det går jättebra. Inte lika matglad som storasyster var men detta ska nog bli bra tids nog:).

Fin fredag till er!

Av Emelie - 11 september 2014 09:48

 

Hejsan! Härligt soligt väder ute idag, det är precis så här hösten ska vara tycker jag:). Nu har jag landat här hemma igen. Efter jag lämnat Filippa på dagis brukar Felicia numera alltid sova sin förmiddagsvila. Så nu har jag fått en ny vana. Går alltid hem och sätter mig i soffan med en kopp kaffe och läser lite nyheter på Ipaden. För Nyhetsmorgon brukar man ju inte få se på för Filippa, då det är mest Pippi som gäller:). Lite koll på vad som händer i världen vill man ju ha. Satt precis och läste en artikel om att spara pengar till barn är en klassfråga, men jag tycker det handlar om prioritering. Man behöver inte spara en massa varje månad, men en liten summa tycker jag att man kan lägga undan. Att spara till sina barn tycker jag är en självklarhet. Jag tycker det är bra att man kan hjälpa sina barn till en bra start här i livet, så att de kan ta sitt körkort eller ha lite bidrag till sin första bostad. Jag har kikat runt lite på nätet och här har du full koll över pengarna och mycket bättre ränta om man jämför med de stora bankerna. Så nu när jag går hemma och är mammaledig ska jag se över vårt sparande till våra flickor och se om vi ska placera de annorlunda. 


Nu dags att ta tag i lite vardagssysslor, vika och lägga in de nytvättade kläderna från igår och vila en stund innan mina föräldrar kommer hit, sedan ska jag skjutsa dem till flygplatsen.  

Hoppas ni får en fin dag, så hörs vi kanske lite senare;)

Av Emelie - 10 september 2014 20:33

Idag har min älskade kitchenaid fått jobba:).

Dagens bak blev goda tacobullar. Det ni behöver för att göra dessa goda bullar är:

5 dl vatten
50 g jäst
2-3 tsk salt
2 msk olivolja
12 dl mjöl

Fyllning:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 1/2 påse tacokrydda

Tomatsås
Riven ost

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen och lös upp den med vattnet. Tillsätt olja och salt. Lägg sedan i mjölet och arbeta långsamt i bakmaskin i cirka 10 minuter. Låt jäsa 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Kavla ut varje del och bred över tomatsåsen, lägg på tacofärsen och sist riven ost. Rulla degen och skär ut till bullar. Jäs ytterligare 30 minuter. Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 10-12 minuter.

Bullarna fick godkänt av Filippa, så de blir perfekta till mellis med ett glas mjölk;). Min sambo tyckte det var lite för lite smak, så nästa gång provar vi att byta ut tomatsåsen mot tacosås!

Godkväll! Sitter och ser på idol med ett halvt öga. Filippa har varit på gympa med sambon nu på sena eftermiddagen och kusin Smilla var också där. De hade haft jätteskoj, så det får bli Filippas aktivitet denna hösten. Annars har det blivit bakning idag och tvätthögen som tvättats. Nu ska jag fortsätta njuta av kvällen:).

Kram på er

Av Emelie - 9 september 2014 10:47

Finns det något mysigare än små bebisfötter, jag tror inte det. Bästa morgongoset!

Hej på er! Nu är jag äntligen varm och torr igen. När vi skulle gå till dagis för att lämna Filippa imorse så regnade det som bara den, så jag såg ut som en blöt katt när vi kom fram och då ska det tilläggas att vi bara har cirka 100 meter till dagis. Filippa däremot var mer än nöjd och hoppade glatt till dagis i gummistövlar och sitt lilla paraply:). Så en mysig innedag får det bli. I eftermiddag är det dags för babysim för Felicia igen. Idag åker nog bara sambon ner med Felicia, så stannar jag och Filippa hemma och har lite egentid. Annars är det träning för mig och sambon idag, så tror även denna dag kommer passera fort.

Hoppas ni får en fin tisdag! Kramar

Av Emelie - 8 september 2014 21:27

En bild på mig och flickorna som togs igår innan vi åkte hem till vänner för lite söndagsmys.

Godkväll! Denna måndagen har verkligen gått superfort. Förmiddagen var vi bara hemma och var ute lite i trädgården, för det har ju varit härlig sommarvärme även idag, så himla skönt. En tur till lekplatsen hann vi också med innan jag skulle iväg. För när sambon kom hem från sitt jobb, cyklade jag ner till mitt jobb och jobbade tre timmar. Riktigt skoj att få komma in och klippa lite:). Tiden gick så fort. Nu sitter jag här i soffan och funderar på om jag ska gå och lägga mig eller sitta uppe en stund till.

Hoppas ni haft en bra dag & start på veckan!

Av Emelie - 7 september 2014 21:13

Nu är den här lilla tjejen inte stilla mer, hon tar sig fram. "Ålar" och drar sig framåt, går upp i krypställning. Det går alldeles för fort, vart tog min bebis vägen.

Ska bli spännande att se när hon kommer på tekniken och börjar krypa, eller om hon kommer bli så snabb på att "åla" sig fram som storasyster gjorde och som nästan hoppade över krypstadiet.

Godkväll! Så lider helgen mot sitt slut. Det har varit strålande sommarväder hela helgen, vilket har varit så underbart. Hoppas även att veckan kommer bjuda på härligt väder. Idag har jag hunnit med en löprunda efter frukosten imorse och eftermiddagen har vi tillbringat med vänner, supermysigt och trevligt som alltid. Nu tänkte jag mysa en stund framför tvn innan sängen kallar.

Kram på er

Av Emelie - 5 september 2014 21:03

Jag och flickorna hade en supermysig dag ute i det fina vädret. Vi började med att mata ankorna:).

Sen blev det lekplatshäng, gunga gunga...ja det är Filippas favorit på lekplatsen.

På väg mot nästa lekplats hittade hon ett träd som hon gillade och sprang runt och gömde sig och var allmänt glad, så härligt att barn blir så lyckliga av att bara vara ute och springa av sig:).

Tittut;).

Felicia var nöjd med sin giraff i vagnen:).

Balansgång runt sandlådan är också roligt!

Godkväll! Blev visst en del bilder;). Vi har haft en så mysig dag idag. På förmiddagen var vi inne och lekte och startade fredagen på lugnaste sättet, riktigt härligt! Efter lunch var vi bara tvungna att gå ut. Sommarvärme och kanske den sista för i år, så det gäller ju att ta vara på den. Massa bus och lek ute blev det. Vi besökte bland annat ankorna och två lekplatser till Filippas stora glädje.

Nu har jag och sambon landat i soffan och ätit en god chokladdessert. Sitter och tycker att tv utbudet är värdelöst denna kväll, så sängen lockar tidigt ikväll:).

Kram och mysig kväll till er!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards