Alla inlägg under augusti 2014

Av Emelie - 6 augusti 2014 17:33

Felicia blir allt stadigare och stadigare, kan sitta några sekunder själv, men det dröjer nog ett tag till innan hon sitter stabilt.

Vår stora tjej har äntligen släppt blöjan på natten och har nu sovit två nätter utan blöja och utan olyckor:), hon har ju varit blöjfri på dagen ett väldigt bra tag, så var på tiden att släppa blöjan även på natten.

Hej på er! Vilken solig dag det blev idag, det trodde jag inte imorse när vi vaknade. Vi har varit ute i trädgården hela dagen och Filippa har badat i sin pool till och från. Filippa är så duktig och har blivit så stor på bara några dagar. Men hon ville väl inte vara sämre än hennes kompis Elliot som vi var och hälsade på i helgen och som precis släppt blöjan helt. Känns så skönt att bara ha ett blöjbarn nu:).

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och ikväll när tjejerna lagt sig tänkte jag pyssla om mig själv lite med ansiktsmask och måla tånaglarna. Sambon ska iväg och se fotboll, så ska bli riktigt skönt med lite egentid;).

Ha en fortsatt fin kväll!

Av Emelie - 5 augusti 2014 14:35

Imorse bakade jag detta enkla och goda bröd, som dessutom är lite nyttigare.

Till brödet behöver du:

1 1/2 dl krossade linfrö
1 1/2 dl pumpakärnor
1 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk honung
2 dl kvarg
2 ägg

Sätt ugnen på 170 grader. Mixa ihop linfrön, pumpakärnor, mandelmjöl och fiberhusk till ett mjöl. Blanda i bakpulver och salt. Blanda sedan i honung, kvarg och ägg. Lägg smeten i smord brödform. Baka i mitten av ugnen i 60 minuter.

Nästa gång gör jag nog dubbelsats, så brödet blir lite högre då vår brödform var lite för stor.

Gott med smör och ost på;).

Hejsan! Tisdag var det visst idag, man blir vimsig på vad det är för dag när man är mammaledig och ännu värre är det nu när sambon har semester. Här hemma går tvättmaskinen för fullt, efter några dagar borta blir det lite smutstvätt att ta tag i. Imorse bakade jag ett gott bröd, som vi mumsade på till frukost. En löprunda för mig och sambon har vi också hunnit med, det är så skönt att vara igång igen. Resten av dagen blir det nog mest mys inne och bara njuta av att vara hemma.

Fortsatt fin dag till er!

Av Emelie - 4 augusti 2014 20:57

Efter att vi ätit glass igår, gick vi för att bada och svalka oss:).

Godkväll! Nu är vi hemma igen efter mysiga dagar i Linköping hos fina vänner. Vi har ätit så gott, druckit vin, badat och spelat spel till midnatt. Härlig liten minisemester vi började med, dagarna gick så himla fort bara, det är tur vi ses snart igen. Tänk att vi har fyra veckor kvar med en massa mys och utflykter, känns helt underbart! Nu tänkte jag fortsätta att packa upp allt så vi kan köra igång och börja tvätta imorgon.

Kram på er!

Av Emelie - 3 augusti 2014 17:59

Idag har vi haft en mysig förmiddag vid Göta kanal. Visst är det vackert!

Filippa tyckte det var skoj med broöppning och att titta på alla båtar.

Min fina sambo.

Barnen tittar på båtarna, väldigt fokuserade:).

Felicia sov sött i vagnen.

Glasspaus, frozen yoghurt glass med en massa gott:).

Filippa tyckte såklart det var supergott;).

Hej i värmen! Vi har verkligen toppen väder! Supervarmt och soligt som vi är så bortskämda med vid det här laget. Vi har det jättemysigt hos våra vänner. Äter och dricker gott och har det helt enkelt så trevligt man kan ha det. Idag gjorde vi en liten utflykt till Göta kanal, så himla vackert! Glassätande och mycket tittande på båtar:). Perfekt utflykt som uppskattades av både oss vuxna och barnen.

Nu ska jag inte sitta här mer...hoppas ni haft en fin helg!

Kram kram

Av Emelie - 2 augusti 2014 10:19

En god bullfrukost mumsade vi i oss innan vi körde norrut:).

Hejsan! Vi börjar vår semester med en liten tripp norrut. Nu är vi på väg mot Linköping och fina vänner. Känslan att vi har semester nu är så härligt! Vi tog det lugnt imorse och åt en god bullfrukost framför Nyhetsmorgon. Nu sitter vi i bilen på väg. Lillasyster sover och storasyster är glad för sin lilla påse med godsaker hon fick när vi satte oss i bilen och Pippi är på:). Så än så länge en väldigt lugn stund i bilen, men som sagt vi har inte kört så långt...

Önskar er en fin lördag & solig helg, så hörs vi snart igen;).

Av Emelie - 1 augusti 2014 20:37

Bjuder på lite bilder från gårdagens Diggiloo på Svaneholms slott i Skurup:).

Jag och Felicia.

Jämngamla kusinerna i sina tuffa hörselskydd!

Gårdagens Diggiloo var jättetrevligt! Picknick och underhållning i solen kan ju inte bli annat än bra;).

Godkväll! Nu äntligen har vi semester! Sambon jobbade sista dagen idag och vi har nu 4 härliga veckor ihop:). Vi har inte så mycket planerat mer än lite småutflykter och "piff" med huset, vilket känns jätteskönt! Ta dagarna som de kommer. Att vakna på morgonen och känna efter vad vi är sugna på att hitta på just den dagen, det är helt underbart! Men imorgon åker vi norrut för att hälsa på fina vänner, så jag får helt enkelt slita mig härifrån ett tag och fortsätta packa...är ju en del som ska med när man har två barn;).

Ha en fin kväll!

Kramar

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards