Alla inlägg under augusti 2014

Av Emelie - 14 augusti 2014 19:09

Filippa fixade sin egen frukost imorse. Hon gjorde sin egen gröt, kan själv säger hon, jo mycket kan hon ju, men inte allt. Tittat mycket på Lotta på Bråkmakargatan eller;). Tycker det är skoj att hon vill vara med och hjälpa till i köket och hoppas det håller i sig så att hon kan fixa fram frukosten till oss om några år:).

Godkväll! En solig kväll även idag. Mulet under dagen sen klarnar det upp mot eftermiddagen och kvällen, men det är ju tyvärr inte jättevarmt ute. Imorse sprang jag och sambon vår andra löprunda denna veckan, ja inte samtidigt då. Så himla skönt, jag sprang min första 5km runda sen förlossningen och det kändes riktigt bra, nu är jag äntligen igång igen och jag tycker det är så skoj! Annars har vi inte gjort så mycket idag, mest tagit det lugnt och varit ute lite i trädgården, en mysig torsdag helt enkelt.

Ha en fortsatt fin kväll!

Kram på er!

Av Emelie - 13 augusti 2014 19:34

I eftermiddag hade jag lite egentid med Filippa, shopping och fika blev det:).

Glass glass, vad annars...perfekt fika enligt Filippa. För mig blev det en god kaffe.

Hej på er! Eftermiddagen tillbringade jag och Filippa på ett köpcentrum. Blev lite shopping till tjejerna. Pyjamaser till lillasyster och dagiskläder till storasyster. Hennes garderob blev nämligen ganska så tom efter gårdagens rensning. Såklart fick vi även ta en fikapaus mellan shoppingen annars är det ju inte så skoj för Filippa att gå i affärer, men hon var snäll och tyckte nog det var ganska mysigt att få vara ensam med mamma:). Annars har tvättmaskinen gått varm denna onsdag som har blivit vår tvättdag.

Nu dags att natta Felicia och sen tänker jag fortsätta njuta av denna soliga sensommar kväll!

Av Emelie - 12 augusti 2014 20:47

Idag blev det nybakat knäckebröd till kvällsfikat, så himla gott!

Med smör, ost och marmelad...Mums!

Vi älskar knäckebröd i denna familjen och äter det rätt så ofta, till frukost, mellis eller kvällsfikat som idag.

Godkväll! Sitter och ser lite på allsång på Skansen med ena ögat:). Tänkte dela med mig av detta supergoda recept som jag skrivit här innan på bloggen och som jag fått av en snäll kollega fån mitt förra jobb, så nu fick jag sagt det med. Har fått nytt jobb och kommer numera jobba här i Svedala istället för Malmö, vilket kommer bli så skönt, att slippa pendla och bara kunna cykla ner till jobbet. Även om det inte är så långt in till Malmö så tar det ändå en hel del tid och med 2 små barn så är all tid viktig, man vill ju hinna se sina barn så mycket som möjligt i veckorna fast man jobbar.

Här kommer receptet;).

1 dl sesamfrön
1 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl havregryn
1 dl rågmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 dl olja
2 dl vatten

Blanda ihop alla ingredienser. Kavla ut mellan två bakplåtspapper, skär i rutor och strö över flingsalt om man gillar när det är lite salt, blir supergott! Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Blir 2 plåtar. Nu till alla kräftskivor i augusti är detta ett perfekt tilltugg;).

Ha en fortsatt mysig kväll!

Av Emelie - 12 augusti 2014 13:34

Bästa tjejerna och finaste systrarna myser i vår säng:).

Imorse vaknade de samtidigt, klockan halv sju. Felicia sover fortfarande hela nätter och i sitt eget rum, sen vaknar hon allt ifrån halv sex och framåt. Vi försöker även natta dem samtidigt, vilket är väldigt skönt så att man får lite kväll.

Blev en löprunda imorse efter frukost, skönt när man är uppe tidigt och äter frukost och kan ge sig ut på en morgonlöprunda. Gillar att träna på morgonen och ha det gjort och så blir man så mycket piggare dessutom. Så första rundan för denna veckan är nu gjord:).

Hejsan! Vilket tråkigt väder vi har, regnskurarna avlöser varandra. Men jag fick i alla fall uppehåll när jag var ute och sprang min runda. Inga direkta planer på vad vi ska hitta på idag. Baka kan man ju alltid göra;). Hade även behövt se över Filippas garderob och rensa ur de kläder som börjar bli för små, så att vi kan köpa lite nya kläder till hösten! Så lite sånt småfix får det nog bli:).

Hoppas ni får en fortsatt toppen dag!

Av Emelie - 11 augusti 2014 09:40

Hejsan! Tog en liten paus från bloggandet i helgen:). Nu är det måndag och ny vecka. Helgen har gått himla snabbt fast vi inte gjort något speciellt. Igår vara vi och tittade på systers hus som de precis fått nycklarna till, fint hus även om där är lite att göra. Efteråt åt vi grillat och badade hemma hos mina föräldrar. Tittade även ut vilken grå färg vi skulle ha till vårt plank som vi ska måla om. Nu hoppas jag bara att det blir uppehållsväder resten av vår semester, så att vi kan måla. Tyvärr känns det som att sommaren är slut:(. Vädret är inte lika bra längre och det börjar bli mörkt om kvällarna. Men någon dag på stranden hoppas jag att vi får:).

Nu lite vardagssysslor att ta tag i;). Ha en fin måndag!

Av Emelie - 8 augusti 2014 09:57

Självklart blev det hallon till frukost imorse;).

Hejsan! Frukosten är intagen för en bra stund sen, goda hallon som vi själv plockat...kan ju inte bli bättre;). Sambon är på golfbanan så jag är själv med flickorna nu på förmiddagen. Jag och Filippa har precis byggt ett slott med duplo medan lillasyster sover. När hon vaknar går vi nog en runda till lekplatsen. Annars är det städning som står på schemat, tråkigt men ett måste. Det får dock vänta tills i eftermiddag då sambon är hemma igen.

Ha en toppen fredag så hörs vi kanske lite senare;).

Av Emelie - 7 augusti 2014 19:32

Idag gjorde vi en utflykt till hallongården efter vi varit på BVC. Felicia var så duktig när hon fick sina sprutor, skrek bara en kort stund efteråt och än så länge mår hon bra och har ingen feber, så hoppas det förblir så:).

Hallondricka är ju självklart när man besöker Hallongården:).

Filippa fick pannkakor till lunch, så gissa om hon var nöjd:). Tyvärr fick vi flytta in och äta då det var fullt med getingar:(.

Pappa och dotter!

Fanns även lite djur att titta på.

Vi plockade även med oss hem lite hallon;).

Så gott med färska hallon!

Godkväll! Det blev riktigt fint väder, så efter BVC och vaccination som det blev för Felicia åkte vi till Hallongården som bara ligger 15 minuter bort med bilen, så perfekt liten utflykt. Lunch, tittande på djur och självplock av hallon blev det, en riktigt mysig dag!
Nu tänkte jag amma och natta lillasyster, sen blir det en kväll i trädgården med ett kallt glas Cola:).

Kram på er

Av Emelie - 7 augusti 2014 08:29

Godmorgon! Vi har precis ätit frukost framför Nyhetsmorgon och jag sitter nu kvar med en kopp kaffe medan sambon och Filippa leker på hennes rum. Felicia ska ammas snart, sen blir det en löprunda för mig innan vi ska gå upp till BVC. Sprutor och de vanliga som vikt och längd väntas för lillasyster. Kanske dock inte blir några sprutor då hon är rätt förkyld, vi får se...ska bli spännande att se vad hon väger i alla fall:). Blir det inte regn idag så åker vi nog på en liten utflykt i eftermiddag;).

Hoppas ni får en toppen dag!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards