Alla inlägg under augusti 2014

Av Emelie - 21 augusti 2014 12:15

Vi fortsätter målandet av planket idag och självklart ska Filippa också måla:).

Filippa målar våra plattor med vatten;).

Tittut!

Här ser ni lite av resultatet, svårt att ge en rättvis bild, men det blir så stor skillnad och superfint!

Hejsan! Direkt efter frukosten och när Felicia somnat gick vi ut i trädgård för att fortsätta målandet, så nu har vi kommit ännu en bit på planket, härligt härligt! Så förmiddagen har vi tillbringat ute i trädgården och Filippa har gått runt och målat med sitt vatten lite här och var, gullungen:). Nu blir det lite lunchpaus och bus inomhus, sen tar vi nog ett tag till med penseln i eftermiddag, krävs ju mer än en strykning...

Ha en fortsatt fin dag, så hörs vi kanske senare;).

Av Emelie - 20 augusti 2014 19:28

Den här målarburken har jag tillbringat eftermiddagen med. Inget regnande idag, så en liten bit till på planket har vi hunnit med. Sakta men säkert går det framåt. Jag och sambon hjälps åt, för det är ju inte världens roligaste syssla, men fint kommer det att bli:).

Hej på er! Löpning imorse och målning i eftermiddag, det är ungefär så vi kan sammanfatta denna dagen. Det är riktigt skönt att få komma igång med planket igen, vädret har ju inte varit på vår sida de senaste dagarna, men nu så:). Fick även spontant kaffebesök nu på sen eftermiddagen av vänner, trevligt trevligt! Nu är det dags att natta flickorna, sen blir det väl lite idoltittande även idag;).

Hoppas ni haft en bra onsdag! Kramar

Av Emelie - 19 augusti 2014 20:54

Idag har jag bakat en god mjuk pepparkaka, ja mitt i sommaren...visst låter det konstigt. Har bakat den till helgens kräftkalas hemma hos mina föräldrar, ska även göra en glasstårta. Rensade bland kryddorna och hittade då pepparkakskrydda och blev genast sugen på en mjuk pepparkaka, så det fick det bli:).

Superlätt och den går så snabbt att göra, tror jag skrivit ner receptet till er innan, men här kommer det igen;)

Ni behöver:

3 ägg
2 1/2 dl mjöl
2 1/2 dl socker
100 gram smör
3 msk pepparkakskrydda

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Blanda mjöl och pepparkakskryddor. Vänd ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten. Häll i en smord bröad form. Grädda i 25-30 minuter i 175 grader, (den ska vara lite kladdig i mitten). Ät och njut;).

Av Emelie - 19 augusti 2014 08:26

Godmorgon! Åh vad jag älskar dessa morgnar när man är mammaledig. Att äta frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon är ju den bästa starten på dagen. Nu ska jag bara amma Felicia sen ska jag på fotvård, ska bli så skönt! Fick det i födelsedagspresent av svärföräldrarna när jag fyllde år och nu är det äntligen dags att få fräscha fötter och lite egentid, underbart! Vad vi ska hitta på resten av dagen får vi se, men det ser ut som det kommer vara uppehållsväder, så lite målning hade inte varit fel:).

Ha en fin dag!

Av Emelie - 18 augusti 2014 19:35

Lillasyster på upptäcksfärd imorse:).

Godkväll! Vilken mysig måndag vi har haft. Regn och rusk utanför fönstret, men vad gör det när man är inne. Jag hoppas dock att det blir lite stabilare väder snart. För sambon har inte fått mycket fint väder på sin semester. Jag vill även måla och kunna åka på lite små utflykter, men när det regnar ute blir man inte så jättesugen. En mysig dag har det i alla fall varit idag. Dagen började med tandläkarbesök för Filippa som gick jättebra, även om hon var lite rädd i början. Eftermiddagen har vi tillbringat med vänner och deras barn. Fullt ös, massa prat och god fika...ja tiden gick alldeles för fort!

Nu sitter jag och inväntar idol som snart börjar, blir en skön kväll i soffan. Hoppas ni haft en bra måndag, misstänker att många av er börjat jobba idag kanske?!

Kram på er

Av Emelie - 17 augusti 2014 18:15

Idag blev vi sugna på pizza, så fick bli det till söndagsmiddag!

En bättre pizza helt enkelt, så galet gott!

Hejsan! Regnar det hos er med? Här regnar det och har gjort hela dagen, så himla tråkigt! En mysig innedag har vi haft. Jag tog mig även tid att rensa bland mina underkläder, rätt så tråkigt men skönt nu efteråt och det behövdes verkligen. För att liva upp denna gråa dag gjorde vi en väldigt god pizza till middag. Vi använder oss av en pizzasten och pizzan blir så mycket godare då. Prosciutto skinka, mozzarella och ruccola det är mums på pizza.

Hoppas ni haft en mysig dag!

Av Emelie - 16 augusti 2014 08:49

Helgblommorna är på plats, rosa rosor fick det bli:).

Godmorgon! Lördagsmorgon och vi har precis ätit en god frukost med surdegsbullar från konditoriet. Fick målat en bra bit av planket igår och det blir så fint...bara hur mycket som helst kvar att måla, men det får ta sin tid. Idag blir det inget målande då sambon och hans pappa ska fixa lite med vårt kommande uterum. Tänkt måla mer imorgon och på måndag, men enligt väderprognosen ser det ut som det ska regna dessa dagarna, vi får väl se om det stämmer. Jag och tjejerna får busa i trädgården idag, solen lyser i alla fall just nu, även om det inte är så varmt så vill jag passa på att vara ute så mycket som möjligt. Ikväll kommer vänner hit på middag, ska bli trevligt!

Hoppas ni får en mysig dag! Kram på er

Av Emelie - 15 augusti 2014 11:31

Nu har vi "pimpat" vår annars rätt så tråkiga Ikea pall. Vi målade den vit när vi köpte den, för just då var de vita pallarna slut som jag annars hade tänkt köpa!

Så med lite dekorplast i marmor som vi köpt på Panduro hobby blev den så här snygg! Enkelt och fint för en billig peng:).

Hej fredag! Har precis satt in en kaka i ugnen till morgondagens dessert då det kommer hit vänner på middag, så just nu luktar det ljuvligt här hemma;). Sambon och Filippa är och hämtar grå färg, som min pappa fixat, så förhoppningen är att vi ska börja måla planket/staketet idag. Annars är det lite städning som står på schemat och så hoppas jag på hemmagjorda grillade hamburgare till middag ikväll.

Hoppas ni får en fin och solig fredag!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards