Alla inlägg under januari 2016

Av Emelie - 11 januari 2016 14:38

Idag startade jag morgonen med denna choklad & banan chiapudding, superenkel att göra och väldigt god. Mycket godare än dom andra jag prövat, som varit mycket "stabbigare" och för mig som inte gillar gröt så var detta ett bra alternativ, kanske inte så nyttigt med kakao i men chiafrön ska ju vara väldigt nyttig:). Perfekt till frukost, mellis eller efter träning.

Du behöver:
1 mosad banan
1 dl mjölk
2 tsk kakao
1 msk chiafrön

Blanda ihop allt och låt stå över natten.

Hejsan! Just nu sitter jag med en kopp kaffe bredvid tjejerna som pysslar på golvet. Filippa gör pärlplatta och Felicia bygger med plusplus. Så skönt det är med ledig måndag och att få vara hemma och mysa med mina tjejer. Lekplatshäng och massa memoryspelande har hunnits med.
När sambon kommer hem från jobb hoppas jag hinna ut på en löprunda innan det blir mörkt:).

Nu ska jag läsa bok för Felicia...Fortsatt fin måndag till er!

Av Emelie - 9 januari 2016 13:36

Igår lyxade jag och sambon till det med varsin räkmacka & lite bubbel till fredagsmyset, så galet gott & mysigt:).

Denna bilden är från imorse, så härligt att flytta in i vardagsrummet och ta med sig en kopp kaffe in efter frukostmyset i köket:). Tjejerna lekte superfint medan jag och sambon hann dricka varsin kopp kaffe i lugn och ro med Nyhetsmorgon på i bakgrunden.

Hej på er! Så underbart det är med helg och ledighet. Vi har redan hunnit med väldigt mycket tycker jag. Efter en lång och mysig morgon tog vi oss ut till skogen där jag sprang en runda i all snö, så mycket jobbigare och tyngre det är med allt vitt på marken, men det är väl det som kallas för bra träning;). Under tiden jag sprang busade tjejerna med sin pappa i skogen.
Nu har jag landat en stund i soffan...Filippa sitter på sitt rum och skriver/ritar och Felicia vilar middag. Snart får det väl bli ett litet städryck här hemma..och kanske lite pulkaåkning senare i eftermiddag, om där är någon snö kvar, för det är plusgrader ute just nu, så all snö som kom igår känns just nu väldigt meningslös:(.

Fin lördag till er, så hörs vi snart igen:)

Av Emelie - 6 januari 2016 20:33

Precis som rubriken lyder, Äntligen SNÖ, ja det var vad Filippa och sedan Felicia gick runt och sa imorse:). Så direkt efter frukosten gick vi ut en sväng och busade i snön.

Sötaste systrarna som är så glada i varandra, ja nästan jämt;).

Hej på er! Vilken härlig trettondag vi haft. Effektiv dag med en massa roligheter och lite "måsten". Granen har nu åkt ut, så nu är allt som har med jul att göra borta här hemma.
Annars har vi som sagt busat i snön, jag har hunnit med en löprunda och nu i eftermiddag var vi på lekland. Kan säga att det var svettigt och en massa folk där, men tjejerna tyckte det var superskoj och var väldigt nöjda över besöket vilket var huvudsaken.

Nu har jag och sambon slagit oss ner i soffan och här lär vi stanna tills vi ska gå och lägga oss:).

Av Emelie - 5 januari 2016 21:45

Ute är det snö och kallt, men här inne i värmen har jag mumsat på jordgubbar och grädde:). Vardagslyx helt enkelt. Fast idag känns det lite som fredag eftersom man är ledig imorgon.

Godkväll! Kikar in lite snabbt och säger hej. Håller på att klä av granen och lyssnar lite på musik medan barnen sover och sambon är borta ikväll.
Tänk att det äntligen kom lite snö här nere också, min önskning från igår gick alltså i uppfyllelse, hihi:). Nu får vi hoppas att det ligger kvar något imorgon så vi kan gå ut och busa i snön med tjejerna och att min löprunda som jag brukar ta är "plogad", för springa ska jag göra imorgon oavsett väder:).

Önskar er en fortsatt fin kväll! Kram på er

Av Emelie - 4 januari 2016 21:12

Igår åkte lite av julen ut, stakar och stjärnor är nu nere, men granen står kvar. Jag orkade inte ta tag i den igår, så den åker ut på onsdag då man är ledig:). Krispiga tulpaner fick istället flytta in och visst får man allt lite vårkänslor;).

Hej! Så sitter man här i soffan igen, inget bra på tv så jag håller mig till Ipaden:). Efter en dag på jobb blev det ett bodypump pass nu ikväll, så härligt! Annars har dagen gått supersnabbt då det varit full rulle på jobb idag, vilket bara är positivt. En jobbdag imorgon också, sen en ledig dag igen. Väldigt "hattande" när det gäller ledighet för mig, eftersom jag jobbat alla dagar utom dom röda. Men man får vara glad för det lilla. Nu hoppas jag att vi kanske får lite snö snart, så man kan gå ut och åka pulka...på onsdag hade till exempel varit väldigt passande:).

Hoppas ni haft en bra måndag & start på veckan! Kram på er!

Av Emelie - 2 januari 2016 19:52

Vi började såklart att skåla i bubbel när gästerna kom. Barnen fick cider i champagneglas av plast och var superglada för det, i alla fall Filippa:).

Till barnen gjorde vi hamburgare:). Här hugger Filippa in på sin;).

Här har ni tjejerna när dom dricker sin "fördrink". Blev tyvärr ingen bild på dom tillsammans som blev bra, så fick sätta ihop varsin bild på dom istället:).

Förväntansfulla barn som väntar på sin dessert, som blev glasstårta med tomtebloss i:).

Här har ni vår förrätt som bestod av pilgrimsmusslor med blomkålspuré toppad med ugnsbakad parmaskinka, dill och skirat smör.

Varmrätten: Torskrygg med mandelpotatis toppad med handskalade räkor, ägg, dill och smör. Både förrätten och varmrätten stod Davids bror för som är kock, så kan säga att det var galet gott!

Nyårsdesserten stod jag för och det blev en favorit i repris. Nutella och vaniljpannacotta med färska hallon. Det var en liten summering av hur vi firade in det nya året:).

Godkväll! Hoppas ni mår bra idag? Kan säga att vi varit lite piggare idag:). Jag har jobbat några timmar på förmiddagen och fick faktiskt stänga lite tidigare då det var väldigt lugnt. Dom flesta är ju redan fina i håret vid den här tiden då både jul & nyår firats. Så därför tog jag mig ut på årets första löprunda i eftermiddag, blev dock bara en liten runda på 5 km då det var så himla kallt och blåsigt ute, men så skönt efteråt. Förhoppningsvis avtar vinden tills imorgon så jag kan springa en längre runda då:). Har ni kickat igång året med träning? Eller ni väntar tills helgen är över;)?

Nu ska jag zappa runt på tvn och hoppas på att där är något bra att se på ikväll. Önskar er en mysig kväll! Kram

Av Emelie - 1 januari 2016 20:35

Här får ni lite bilder från gårdagens nyårsdukning som gick i svart, vitt och silver. Älskar att pyssla och göra det fint med dukning:).

Till fördrink drack vi J.Ps ice edition, älskar utseendet på flaskan och innehållet är inte dumt det heller:).

Godkväll! De är två trötta föräldrar som ligger i soffan och ser på Agnetas nyårskarameller. Efter en lyckad nyårsafton har vi tagit den här nyårsdagen i ett väldigt lugnt tempo. I eftermiddag tog vi oss ut en liten sväng för att gå till lekplatsen med tjejerna, vilket var väldigt uppskattat.

Nu blir det fortsatt mys i soffan och tv tittande. Det kommer ett inlägg med lite bilder från nyårsafton imorgon:). Önskar er en fortsatt mysig kväll, så hörs vi som sagt snart igen;).

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards