Alla inlägg under december 2015

Av Emelie - 13 december 2015 21:11

Vår egna fina lilla Lucia. Imorgon ska hon få lussa på dagis och det ska bli så mysigt att titta på:).

Två söta lucior.

Godkväll! Sitter i soffan och har precis sett Solsidan och Hellenius hörna. Det tredje ljuset är tänt och luciadagen är snart över. Nu går det riktigt fort till jul. Så mysigt med Lucia idag tycker jag. Vi har sett på luciatåg på tv och Filippa längtar nog tills imorgon då hon ska få gå Lucia på dagis:).
Idag har vi i alla fall handlat gran och det blev en liten lagom Kungsgran. Så svårt att välja gran tycker jag, dom ser ju lite sena och vinga ut när man tittar på dom, men med lite kulor och ljus i blir den säkert jättefin:). Men vi väntar tills nästa helg med att sätta in den. Då infinner sig förhoppningsvis julstämningen i vårt hus på riktigt:).

Nu ska jag se en film och invänta sambon som är och spelar paddel. Fortsatt mysig kväll till er!

Av Emelie - 10 december 2015 21:03

Dagens första kopp kaffe och absolut den godaste!

Hejsan! Sitter och ser slutet på Ernst då jag nästan precis kom hem från ett träningspass. Varit så trött och sovit dåligt denna veckan så det ska bli extra skönt med helg och ledighet. Tur att jag orkar ta mig till träningen, för man blir verkligen piggare och på bättre humör.
I helgen ska vi bland annat på julmarknad och så ska vi köpa gran så julstämningen smyger sig sakta men säkert på, så härligt! Ja förutom att vi inte har någon snö, men det kommer vi nog tyvärr inte få, men hoppas kan man ju alltid. Så en härlig och mysig helg har vi framför oss och som avslutas med Lucia på söndag:).

Nu blir det mys med min andra hälft. Fortsatt mysig kväll till er!

Av Emelie - 7 december 2015 21:28

Så var måndagen snart slut och jag startade veckan med ett bodypump pass nu ikväll efter jobb. Efter träning blev det bland annat denna goda smoothie:). Så skönt att kicka igång veckan med lite träning.

Hejsan! Ja min helg försvann i ett rasande tempo, så jag hann inte kika in här.
När jag kom hem från jobb i lördags hann jag bara hem för att sedan köra sambon till en arbetskollega. Sen åkte jag och tjejerna hem och lagade köttbullar som Filippa hade önskat till middag. Så en mysig eftermiddag och kväll hade vi när sambo var ute på galej (julfest). Jag och Filippa passade på att mysa extra mycket när Felicia lagt sig. Så himla mysigt med lite egentid med min stora tjej.
Idag har tjejerna varit på dagis igen efter en veckas sjukdom. Felicia har fortfarande inte fått vattkoppor, så vi får väl se om hon får det nu om någon vecka eller om det kommer senare. Tjejerna tyckte i alla fall att det var skoj att vara tillbaks på dagis och alla sina kompisar, så nu hoppas vi att vi slipper vabba på ett tag.

Nu blir det lite tv innan sängen kallar. Fortsatt mysig kväll till er!

Av Emelie - 4 december 2015 21:10

Äntligen fredagskväll & här sitter vi i soffan och har Idolfinalen på i bakgrunden. Vi har ju inte följt idol så vi har ingen vidare koll, men men finns inte mycket annat att se på denna kväll och helt ok som bakgrundstv;).

Hej! Så var det fredag och denna veckan har varit lite konstig och "hackig" eftersom jag vabbat 2 timmar på förmiddagen och börjat lite senare. Filippas vattkoppor har börjat torka så på måndag kan hon äntligen gå på dagis igen och som hon längtar. Frågat typ varje dag om hon ska till dagis, så hon saknar nog sina kompisar och kusin där. Känns som vi kommit lindrigt undan med Filippa och hennes prickar:). Hon har väl haft en ca 25 vattkoppor och ingen feber, lite kliande på nätter men annars har hon varit lika pigg och glad som vanligt. Felicia har inte fått några än, men hon har haft feber idag, så förhoppningsvis kommer hennes imorgon eller om någon dag. Hade som sagt varit skönt att ha det avklarat på båda tjejerna. Så det blir inget 2-års kalas som vi är bjudna på imorgon. Tråkigt men finns inte mycket att göra åt det. En lugn helg hemma väntar. Jag jobbar visserligen imorgon till 14, sen ska sambon på julfest med jobb så blir en myskväll med mina tjejer:).

Hoppas ni får en fin helg! Kram på er

Av Emelie - 1 december 2015 20:43

I söndags när min syster med familj var här på middag bakade jag en god pepparkaksrulltårta med lingonfrosting till adventsfikat och den blev riktigt god. Så nu ska ni få receptet;).



Ingredienser till botten:

2 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
1 msk julkryddor, egen blandning eller färdigköpt. Här bytte jag ut till 1 msk pepparkakskrydda.
4 ägg
1 1?2 dl strösocker
2 msk filmjölk

Lingon- och färskostfrosting:

100 g smör rumstempererat
300 g färskost naturell
1 msk vaniljsocker
2 msk vispgrädde
1?2 dl lingonsylt
Hittade inga anvisningar om hur mycket florsocker det skulle vara i, så smakade av hela tiden.

Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 250°. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt sedan filmjölken. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 min. Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna.
Lingon- och färskostfrosting: Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i vaniljsocker och florsockret lite i taget. Vispa till en fast och fin frosting. Vispa slutligen i grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten. Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle, dela i lagom stora bitar.

Receptet hittade jag på Arla.se

Av Emelie - 1 december 2015 10:13

Så var december månad här. Filippa har öppnat första paketet i paketkalendern och där gömde sig klistermärken:). Imorgon är det Felicias tur att öppna, dom får öppna paket varannan dag.

Hejsan! Just nu sitter vi i soffan och ser barnprogram. Jag vabbar två timmar nu på förmiddagen så jag börjar klockan 11, så snart kommer sambon hem och löser av mig. Jag är supertrött efter natten, då Filippa vaknade först vid 12 för att det kliade så mycket sen vid 4 tiden. Så det har blivit lite avbruten sömn, men så synd om henne när det kliar så mycket. Sån tur är hjälpte det att massera in moussen vi köpte, men bara för några timmar.

Nej nu kan jag inte sitta här längre, har en liten Felicia som drar i mig:). Fin dag till er, så hörs vi mer sen!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards