Direktlänk till inlägg 1 december 2015
I söndags när min syster med familj var här på middag bakade jag en god pepparkaksrulltårta med lingonfrosting till adventsfikat och den blev riktigt god. Så nu ska ni få receptet;).
Ingredienser till botten:
2 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
1 msk julkryddor, egen blandning eller färdigköpt. Här bytte jag ut till 1 msk pepparkakskrydda.
4 ägg
1 1?2 dl strösocker
2 msk filmjölk
Lingon- och färskostfrosting:
100 g smör rumstempererat
300 g färskost naturell
1 msk vaniljsocker
2 msk vispgrädde
1?2 dl lingonsylt
Hittade inga anvisningar om hur mycket florsocker det skulle vara i, så smakade av hela tiden.
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 250°. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt sedan filmjölken. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 min. Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna.
Lingon- och färskostfrosting: Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i vaniljsocker och florsockret lite i taget. Vispa till en fast och fin frosting. Vispa slutligen i grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten. Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle, dela i lagom stora bitar.
Receptet hittade jag på Arla.se
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 |
||||||
|