Alla inlägg under december 2014

Av Emelie - 11 december 2014 20:07

Lyckan hos en tre-åring som får klä sin egna lilla gran i rosa kulor är obeskrivlig att se:)

Supernöjd och glad är hon över sin gran som står inne på hennes rum:).

Godkväll! Det blev en liten tur till Ikea i eftermiddag för mig och Filippa. Det var där vi fann den här fina lilla plastgranen som nu står på Filippas rum med rosa kulor i. Hittade inga kulor på Ikea så fick köra till Biltema där vi fann dessa perfekta rosa små julgranskulor:). Annars blev det lite inslagspapper och annat smått som fick följa med hem.

Nu är det både Jul med Ernst och Roy Fares på tv, älskade jul och allt bak;). En fortsatt mysig kväll till er!

Av Emelie - 11 december 2014 10:24

Åh vad jag älskar hyacinter, speciellt när de håller på att slå ut och en underbar doft börjar sprida sig:). Har hyacinter lite här och var här hemma, det är absolut en favoritblomma nu till jul.

Hej! Så var det redan torsdag, veckorna går verkligen så fort! Idag har jag inga planer alls, men funderar på att ta med mig Filippa till Ikea när jag hämtat henne från dagis. Känner att jag är lite rastlös och behöver göra något, träna kan jag ju inte med tanke på min hals:(. Det är i vilket fall betydligt bättre idag, så tror nog snart att det ger med sig:).

Nu ska jag ta tag i lite vardagssysslor;). Hörs kanske lite senare! Kram på er

Av Emelie - 10 december 2014 10:56

Mysigaste stunden på morgonen, frukost och tända ljus:).

Hejsan! Vilket väder vi har idag, storm och regn som piskar mot fönstren. Mysigt när man sitter inne, men den lilla biten vi har till dagis var inget vidare alls idag. Nu sitter jag i alla fall i soffan och bara tar det lugnt medan Felicia sover. Med mig är det något bättre, men absolut inte bra. Har fått ont i halsen också:(. Nog tjatat om det;). Idag är det tvätta som står på schemat, så maskinen går för fullt nere i tvättstugan, lagom syssla denna onsdag:). Sitter även och funderar på vad jag ska laga till middag idag? Alltid lika svårt att komma på tycker jag. Får nog bli att testa en matkasse snart så att man får lite inspiration till nya maträtter.

Hoppas ni får en mysig Lill-lördag! Håll er inomhus och mys;).

Av Emelie - 8 december 2014 20:09

Hejsan! En måndag som startade med glatt humör trots min onda mun, för det är tyvärr inte bättre, har så himla ont och kan knappt äta:(. Får avvakta lite till, sen får jag väl gå och kolla upp det, men eftersom jag inte har feber eller ont i halsen så känns det ju som det bara är något tråkigt virus som satt sig på tungan. Annars har jag jobbat idag och det har varit mycket att göra. Ringt en massa hela dagen, så det märks att vi närmar oss jul:). Luciaveckan är här, så mysigt! Kanske blir det pepparkaksbak med Filippa i veckan, får se vad vi hinner med helt enkelt.

Nu blir det i alla fall mys framför tvn:). Hoppas ni haft en bra start på veckan!

Av Emelie - 7 december 2014 19:22

Så var andra ljuset tänt:).

Godkväll! Söndag och redan andra advent. Tiden springer verkligen iväg och snart är det julafton:).
Idag har vi haft en träff med föräldragruppen från när Filippa var liten, så trevligt och roligt att ses allihopa igen. Vi var hemma hos Anna med sin familj och åt en massa gott. Barnen busade och hade superroligt, så en riktigt härlig söndag har vi haft. Nu har jag landat i soffan och flickorna är nattade. Sambon är och tränar och jag har beställt hem mjukglass, som han ska köpa till mig efter sin träning. Har så ont på min tunga, ja jag vet det låter väldigt konstigt. Är förmodligen något virus som satt sig där, för har varken feber eller är förkyld. Så kall glass smakar bäst just nu och det är ju inte fel;).

Hoppas ni haft en mysig söndag & advent!

Av Emelie - 5 december 2014 20:56

Suddig mobil bild, men den får duga:). Idag blir Felicia hela 9 månader och har nu funnits lika länge utanför magen som hon låg inne i min mage och växte. Stoppa tiden tack!

Godkväll! Sitter ni och ser Idolfinalen? Vi har inte följt idol så noga i år, så har inte riktigt koll, men det är på här hemma i bakgrunden i alla fall, lagom fredagsunderhållning:).

Idag blir alltså vår lilla Felicia 9 månader och det känns helt galet, vart tar tiden vägen? Hon börjar bli så stor även om hon är väldigt liten fortfarande:). Hon gillar sin storasyster jättemycket och skrattar så fort hon kommer:). Att gå med sin gåvagn är också en favorit. Även om den senaste 1 1/2 veckan varit riktigt tråkig då hon varit sjuk och bara velat bli buren. Så det är så härligt att se att hon äntligen är på fötterna igen och är pigg & glad. Hon har 5 tänder, snart 6 och det har verkligen exploderat i hennes mun sen hon fick sin första tand strax innan 8 månader. Hon sover fortfarande super på nätterna & har den senaste veckan sovit 12 timmar per natt, vilket vi är väldigt tacksamma för. Hon ammas morgon och kväll och äter annars gröt och burkmat. Vår minsta solstråle som vi älskar så mycket:).

Nu blir det fortsatt soffmys här hemma och sen tidigt i säng då det väntas jobb imorgon:). Fortsatt mysig kväll till er!

Av Emelie - 4 december 2014 15:35

Idag har jag bakat supergoda kladdkaksmuffins med smak av pepparkaka. Enkla att baka & så himla goda.

Du behöver:
200g smör
6 msk kakao (mer eller mindre beroende på hur mycket chokladsmak du vill ha)
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
3 1/2 dl strösocker
2-3 msk pepparkakskrydda

Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner smöret och äggen. Häll smeten i formar eller i en smord form med avtagbar kant om du vill göra det som en kladdkaka. Grädda i 175 grader i ca 12 min, (20min om du gör kladdkaka). Hur länge muffinsen behöver stå inne beror lite på ugnen, men dom ska vara kladdiga:). Låt muffinsen svalna och ställ dom i kylen i några timmar eller över natten. Servera med grädde och pudra kakan med florsocker:).

Hejsan! Blev en liten fika när vi hämtat hem storasyster:). Nu sover Felicia, Filippa och sambon är och handlar lite till dagens middag. Jag passar på att bara ligga på soffan och vila lite, så skönt och välbehövligt. Hade egentligen velat vara ute och springa, men har fått jätteont i halsen igen så bäst att låta bli. Får hoppas jag mår bättre till helgen så jag kan ta en löprunda då istället.

Nu ska jag fortsätta att njuta av lite egentid, hoppas ni har en bra torsdag! Kram på er

Av Emelie - 3 december 2014 12:01

Den här underbara babybacon har fått flytta in på Felicias rum. Lottas "Bamsen". Filippa har en stor "Bamse" från maileg & Felicia fick en liten mindre gris.

Den här fina grisen är handgjord av en tjej jag följer på instagram, så himla duktig!

Hejsan! Då var det redan onsdag och mitt i veckan. Grått och tråkigt är det ute, men igår fick vi upp lite ljus i vår trädgård, så himla mysigt! Felicia är ännu bättre idag även om näsan rinner & hon har en tråkig hosta, så är hon mycket piggare och gladare:). Igår kväll fick jag även tag i en del julklappar på nätet så är nästan helt klar med alla, någon liten kvar men det känns riktigt skönt att vara ute i god tid. Har ni börjat handla julklappar? Eller gör ni det i sista stund? Kanske är ni klara sen lång tid tillbaka:)?

Hoppas ni får en fortsatt bra onsdag, så hörs vi kanske lite senare;).

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards