Alla inlägg under april 2014

Av Emelie - 15 april 2014 11:06

Felicias namntavla är nu uppe på hennes rum.

Hej på er! Vilken underbar morgon vi vaknade till imorse. Solen strålande in i vardagsrummet, så glad och pigg man blir av ljuset. Efter jag lämnat Filippa på dagis och Felicia sov i vagnen passade jag på att ta en powerwalk på en timme. Så sugen jag är på att börja löpträna nu, men får hålla mig lite till. Efterkontroll måste göras och sen vill jag helst att det ska gå 3 månader innan jag börjar. Bäst att gå ut långsamt. Powerwalks med barnvagnen och plankan får räcka än så länge:).

Felicias rum börjar ta form, fler och fler saker får flytta in. Är dock sugen på att byta ut tapeten, då jag inte vill ha två rosa rum. Blir mycket rosa med två flickor:).

Nu är Felicia på väg att vakna, dags för amning.

Fin dag till er, så hörs vi kanske senare;).

Kram

Av Emelie - 14 april 2014 10:13

Glasstårta från helgens dessert som jag bjöd på när vi hade vänner över på middag.

Hej måndag! Ny vecka och påsken närmar sig. Skönt med kortvecka för pappan i huset och några extra lediga dagar, det gillar vi här hemma. Jag och Filippa har haft sångstund hela morgonen på hennes rum. Nu har vi förflyttat oss ut i vardagsrummet och på dvdn spelas "sånglekar med moraträsk" och det dansas för fullt. Härlig start på denna veckan:).

Nu över till receptet på daimglasstårtan

1 marängbotten ( jag köpte färdig då jag hade tidsbrist), annars är det ju bra mycket godare med hemmagjord så det får det bli nästa gång.
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (ska inte kokas)
3 pkt dubbeldaim
Chokladsås
Hallon att dekorera med

Lägg marängbotten i en springform, tryck ut chokladsås över marängbotten. Vispa grädden och blanda ner den kondenserade mjölken. Hacka daimen och blanda i den. Häll över glasssmeten över marängbotten och ställ i frysen i minst 5 timmar. Tag fram cirka 20 minuter före servering. Dekorera med hallon eller andra goda bär. Så enkel men supergod, rekommenderas!

Receptet på glassen har jag hittat inspiration av www.jennysmatblogg.damernasvarld.se/. Resten har jag själv provat mig fram:).

Nu fortsätter vi dansa här hemma...

Fin måndag och start på påskveckan!

Av Emelie - 13 april 2014 13:25

På väg ut på den långa bryggan för att titta på havet.

Jag och Filippa i blåsten.

En bild på Turning torso var ju självklar:).

Lite strandlek hann vi också med.

Hej på er! Söndag och idag är jag riktigt trött. Vi hade vänner på middagsmys igår och kom i säng lite sent, men vad gör det när man har trevligt:).

Efter frukosten imorse bestämde vi oss för att åka in till Ribersborg i Malmö och titta på havet. En mysig söndagsutflykt. Filippa ville hoppa i och bada, men det får nog vänta ett tag till. Rätt så kallt och blåsigt ute idag, fast att solen visade sig mellan molnen. Det var i alla fall skönt att komma ut i friska luften. Resten av dagen spenderar vi nog inne, pippitittande och leka frisör lär det bli om Filippa får bestämma:).

Hoppas ni har en fin söndag!

Kramar

Av Emelie - 12 april 2014 15:44

Giraffen Sophie, eller Sophie the Giraffe, som är en naturlig tuggleksak. Barnets första sinnes utvecklande leksak och en Hair & body från samma märke.

Superfina pyjamaser i rosa toner.

Glömt bort att visa er lite nytt till Felicia. Igår när jag var inne i stan för lunchmys med mina jobbarkompisar fick jag superfina presenter. Den populära giraffen Sophie och fina pyjamaser i rosa, perfekta presenter till en liten tjej:).

Vi åt dessutom en jättegod lunch på ett nyöppnat ställe som heter Satori, en vegetarisk cafékedja. Kul med lite nytt och kommer säkerligen återvända dit.

Nu dags att förbereda lite inför kvällens middag.

Kram kram

Av Emelie - 12 april 2014 10:45

Hej soliga lördag! Vilken underbar dag, sol du är efterlängtad! Långfrukost är intagen och Felicia är ammad. Så jag tänkte passa på att gå ut på en powerwalk helt själv, vilket ska bli härligt i detta vädret. Annars tänker vi försöka vara ute och njuta i trädgården hela dagen och ikväll blir det middagsmys med vänner.

Hoppas ni också har en solig lördag framför er!

Kram, så hörs vi kanske senare;)

Av Emelie - 11 april 2014 10:22

Hej på er! Fredag och helgen i sikte:). Jag och Filippa har haft en lång mysig morgon med frukost och lite lek medan lillasyster sov. Nu håller vi på att göra oss i ordning för en dag i Malmö. Jag ska äta lunch med mina jobbarkompisar och Filippa ska mysa med mormor. Spännande att se hur det går att åka kollektivt med båda flickorna, men det ska nog gå bra!

Nej nu måste jag fortsätta här. Fin fredag till er!

Kramar

Av Emelie - 10 april 2014 11:05

Lite påskris med rosa fjädrar har fått flytta in på Filippas rum, från gårdagens shoppingtur på Vellingeblomman.

Hej på er! Ännu en grå dag här nere i söder, så tråkigt. Jag har passat på att påskpynta lite på Filippas rum, lite påskris med rosa fjädrar fick det bli såklart:). Har ni börjat påskpynta än?

Torsdag och i eftermiddag ska jag fixa till mina naglar, ska bli så skönt och välbehövligt med lite egentid och att få fina naglar dessutom. Annars blir det en långpromenad för mig och Felicia innan det är dags att hämta storasyster på dagis, man behöver komma ut en stund varje dag. Frisk luft gör ju att man blir lite piggare och får lite mer energi tycker jag.

Nu börjar lillasyster vakna till liv, dags för lite amning...

Fin dag till er!

Av Emelie - 9 april 2014 21:32

Hit ska jag i höst:). New York resa bokad i november, som jag längtar och ser framemot denna resan!

Godkväll! Vilken fartfylld dag det blev idag. Bebisdejten var supermysig, men att få till en bild på tre bebisar var inte det lättaste så det la vi ner rätt så fort. Viggo min kusins pojke är 4 månader och det är galet så snabbt det går och så mycket som händer på några månader. Felicia och Elmer kändes så pluttiga. Blev lunch, massa bebisprat och mys.

I eftermiddag åkte jag, syster och Filippa till Vellingeblomman för att titta på deras påskby det bygger upp. Vi fick med oss hem lite påskpynt till Filippas rum och lite annat smått och gott:).

Nu är jag helt slut så tänker krypa ner i sängen.

Kram och natti på er!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards