Direktlänk till inlägg 13 januari 2015
I lördags när mina föräldrar var här på middag hade jag gjort Citronpannacotta till efterrätt som var mycket god:).
Här kommer receptet:
Till 4 små portioner behöver du:
1 1/2 gelatinblad
2 citroner
3 & 2/3 dl grädde
0,25 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter i kallt vatten. Blanda socker, grädde, vaniljsocker och riv ner skalet (bara det gula) från citronerna ner i en kastrull-låt koka upp. Rör om och dra bort från plattan. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i smeten tills allt har blandats runt. Servera i små portionsglas och ställ kallt i kylen i fyra timmar innan servering eller över natten. Toppa med valfria bär, jag toppade mina med jordgubbar och vit choklad.
Ändrade lite i receptet som jag annars hittade hos www.jennysmatblogg.damernasvarld.se
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|