Alla inlägg under september 2015

Av Emelie - 14 september 2015 21:33

När man har dom där extra minuterna på morgonen. Idag var det en sådan morgon då jag hade lite fler minuter över och hann fixa Filippas hår lite extra. Ja vissa morgnar är som sagt rena kaosen och jag undrar hur många gråa hårstrån jag får just en sådan dag, haha! Medan ibland (väldigt få dagar just nu) så flyter allt på och ingen av tjejer "bråkar" med mig:). Så idag fick Filippa två inbakade flätor och hon var så nöjd när vi cyklade iväg till dagis.

Godkväll! Ett sent hej från mig idag, men har nästan precis satt mig i soffan efter kvällens bodypump pass som var så jobbigt idag. Efter gårdagens löprunda i skogen känns det i benen om man säger så, men himla skönt nu efteråt. Det blir en liten stund till uppe i soffan innan jag hoppar i säng:).

Fortsatt mysig kväll till er, så hörs vi imorgon!


Av Emelie - 13 september 2015 08:29

Precis ätit en god frukost:). En äggmacka på grovt bröd, kaffe och juice...en mumsig söndagsfrukost helt enkelt.

Godmorgon! Jag och sambon har förflyttat oss från köket in till vardagsrummet med varsin kopp kaffe och Nyhetsmorgon rullar på tvn. Igår var mina föräldrar här, sambon och min pappa målade våra gavlar på huset och det blir så fint. Behövs målas en omgång till, men när man tittar ut så känns det som regnet hänger i luften:(. Jag är sugen på att ta en löprunda i skogen idag, så vi får se om hela familjen åker dit lite senare så att jag kan springa en runda och barnen leka:). Annars har vi inte mycket planer för denna söndagen, utan vi tar dagen lite som den kommer.

Just nu leker tjejerna fint men det kan ändras ganska fort, så man får passa på att njuta av lite lugn och kaffe nu;). Fin söndag till er!

Av Emelie - 11 september 2015 20:26

Glassen är uppäten, så nu är det tvmys i soffan som gäller resten av kvällen.

Hejsan! Så var det fredag igen. Även om jag inte riktigt har någon fredagskänsla då jag jobbar imorgon, så är det ändå härligt med just fredagskväll:). Tyvärr verkar det inte som att det är något vidare på tv (som vanligt) så jag tänkte föreslå Yatzy för sambon:). Så helgen består alltså av jobb några timmar imorgon och så kommer mina föräldrar hit antingen imorgon eller på söndag och då ska vi påbörja målning av våra gavlar om vädret håller vad det lovar, alltså uppehåll:).

Hoppas ni har en mysig kväll, så hörs vi snart igen;).

Av Emelie - 8 september 2015 21:13

Amerikansk cookie med choklad och kola som jag bakade i lördags till fikat:). Så himla god och enkel att göra. Tänk dig en cookie i jätteformat som är lite seg i kanterna och mjuk inuti.

Ni behöver detta till kakan:

200g mörk choklad
100g dumlekola
175g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2dl farinsocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 3/4 dl vetemjöl

Garnering
Ca 4 bitar grovhackad mörk choklad och florsocker.

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär dumlekolan i bitar.
Vispa smör, socker och farinsockret pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
Blanda ner choklad och dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, strö över lite grovhackad choklad.
Grädda kakan längst ner i ugnen i cirka 30 minuter (lite olika beroende på ugn). Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller med vispad grädde eller vaniljglass;).
Det underbara receptet hittade jag hos www.tidningenhembakat.se

Hej på er! Kolsvart utanför fönstret är det, kan inte fatta att hösten redan är här och mörkret likaså, det har gått så snabbt! Sambon ser på fotbollen och jag surfar runt på nätet och skriver till er:). Mycket mer än så blir det inte ikväll, lär bli sängen tidigt då jag är supertrött!

Mysig kväll till er & baka nu kakan om ni blev sugna;).

Av Emelie - 7 september 2015 08:29

Igår hade Filippa sitt första barnkalas, självklart var det Frosttema:). Här förbereder min Elsa prinsessa och dukar fint.

Blå dricka skulle det såklart vara. Här saft som jag hällt blå karamellfärg i:).

Chokladbollar med färgat pärlsocker.

Små muffinsformar med popcorn som var väldigt populärt!

Till det glass med olika tillbehör. Kan säga att alla barnen var sockerkickade sen. Dessutom blev det fiskedamm med godispåse precis innan dom gick hem;).

Hej! Måndag och idag är jag ledig, så skönt efter gårdagens barnkalas. Filippa är så glad och nöjd med gårdagen, men det var två trötta föräldrar:). Filippa hade som sagt sitt första barnkalas igår (några veckor för tidigt). Jag som tänkte att det skulle dröja något år till innan det var dags för barnkalas, men hennes kompisar som fyllt före henne har startat så då ville ju såklart Filippa också ha kalas. Så åtta kompisar från dagis var här igår, några med sina föräldrar och några som blev lämnade och ville stanna kvar själv. Allt gick jättebra och dom busade, dansade, sjöng och såg ut att ha jätteskoj.

Nu får jag tydligen inte sitta här mer, två tjejer som vill busa med sin mamma:). Det är sol ute, så om en stund tar vi oss ut till en lekplats:). Hoppas ni får en fin måndag, så hörs vi kanske mer senare!

Av Emelie - 5 september 2015 21:13

Idag blir vår älskade mini buse 1 1/2 år. Tänk att det var just du som kom och gjorde vår familj komplett. Vår busiga, envisa, bestämda och glada tjej. Vi älskar dig så mycket!

Godkväll! Vilken regnig lördag vi har haft idag. Regn varvat med lite sol. Provtennisen gick jättebra i förmiddags för Filippa och hon tyckte det var superskoj, så nu har vi anmält henne till det under hösten. Roligt med en aktivitet för henne. I våras gick hon ju på fotboll och nu blir det alltså tennis. Både jag och sambon har sysslat mycket med idrott som barn så det är roligt när ens egna barn också tycker det är skoj. Blev även en liten löprunda mellan skurarna för mig idag och i eftermiddag har kusinerna varit här och busat. Så en aktiv och rolig lördag!

Godispåsarna är nu fyllda inför morgondagens fiskedamm och en förväntansfull Filippa sover, så nu ska även jag luta mig tillbaka i soffan:).

Av Emelie - 4 september 2015 21:46

Världens mysigaste tjejer:). Så himla gosigt dom hade det imorse i vår säng.

Hej! Äntligen fredag och helg. Är så galet trött så ska faktiskt snart hoppa i säng, kanske inte kommit in i vardagen riktigt än trots att jag jobbat två veckor efter semestern, eftersom jag är så trött. Ikväll var Filippa så himla gullig mot Felicia när dom skulle lägga sig, hon skulle natta sin lillasyster och tog hand om henne så fint och Felicia bara hängde med:). Filippa längtar nog tills Felicia är något större och dom kan sova ihop i samma säng.
I helgen ska Filippa ha sitt första barnkalas, ja några veckor för tidigt, hon fyller ju inte förrän slutet av denna månaden men det passade oss bäst nu i början av september så det fick bli så. Det är en förväntansfull tjej vi har här hemma som frågar hur långt det är till söndag:). Så imorgon blir det lite förberedelser inför kalaset och så ska Filippa och provträna tennis. Så en fullspäckad och rolig helg.

Önskar er en fin fredagskväll och start på helgen, så hörs vi säkert imorgon;)

Av Emelie - 3 september 2015 21:35

Lite mysigt är det allt med mörkret och att få tända lite ljus:).

Godkväll! Redan torsdag och imorgon är det fredag:). Den här veckan har verkligen rusat iväg och jag tycker att tiden över lag går så himla fort, snart är det väl julafton också. Inte riktigt än, men för mig rusar veckorna verkligen förbi. Det gäller att njuta i nuet också och inte glömma bort att stanna upp ibland. Ikväll har jag tränat ett pass bodypump, så det känns extra skönt att mysa ner sig i soffan och inte göra något nu.

Önskar er en fortsatt mysig kväll, så hörs vi mer imorgon!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards