Alla inlägg under oktober 2014

Av Emelie - 13 oktober 2014 20:10

Vår lilla solstråle imorse, som reser sig upp mot Filippas fåtölj hela tiden:). Att resa sig är just nu det roligaste som finns enligt Felicia!

Godkväll! Idag är jag en riktig tröttmössa, har nog inte riktigt hämtat mig ifrån helgen då det blev lite mindre sömn än vanligt. Annars har det varit en bra dag på jobbet idag, så kul att vara igång lite:). Många bra tv program ikväll, så jag ska mysa ner mig under täcket i soffan nu och bara njuta!

Hoppas ni haft en bra måndag & start på veckan! Kram på er

Av Emelie - 12 oktober 2014 20:44

Idag bakade jag en morotskaka till våra fikagäster. Mina föräldrar och en av mina systrar med sin son Elmer har varit hos oss i eftermiddag. Kusinerna är ju bara för söta ihop:).

Till morotskakan som är en stor favorit hos mig behöver ni:

2 ägg
2dl socker
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl olja
2 dl vetemjöl
3 dl rivna morötter

Till glasyren:
1 pkt Philadelphia ost
2dl florsocker

Smörj och bröa en springform. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och häll i äggsmeten. Blanda i de övriga ingredienserna. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. Blanda Philadelphia osten med florsocker och bred på glasyren när kakan kallnat. Servera & njut;).

Godkväll! Det blev inte många timmars sömn inatt då vi kom hem sent igår och Felicia vaknar ju tidigt, så idag har vi varit trötta här hemma, jag och sambon. Men det var det värt, var så himla trevligt igår och maten var så god! Vi är tre par som börjat med middagsdejter där ett par gör förrätt, ett par varmrätt och ett dessert, himla rolig ide. Vi hade varmrätten igår, sån tur hade sambon förberett den på fredagkvällen och höll sig i kylen trots strömavbrottet. Som "bara" blev 12 timmar. Strömmen kom tillbaka igår kväll trots de sa att vi skulle vara strömlösa tills ikväll, vilket var helt underbart! Kan säga att dagens första kopp kaffe smakade extra bra:).

Nu ska jag mysa en stund i soffan innan jag ska hoppa i säng;).

Kram på er!

Av Emelie - 11 oktober 2014 14:50

Mina glada flickor imorse:).

Hejsan! Lördag och en dag som startade lite märkligt. Imorse hördes en smäll här i Svedala och ett stort blått ljussken syntes på himmeln. Tydligen någon stor elcentral som brunnit, så vi är utan ström och enligt den senaste uppdatering ända tills imorgon kväll. Man känner sig så handikappad, galet så beroende man är av elektricitet. Så nu har vi precis varit inne i Malmö och fikat. Kan säga att koppen kaffe smakade underbart. Blev bara lite mer än två timmars jobb för mig imorse då vi hade rätt mörkt på salongen, kunde inte ta betalt och så vidare. Ikväll väntar i alla fall en efterlängtad middagsdejt med två andra par och vi skulle vara här hemma egentligen, sån tur är bor ett av paren utanför Svedala så blir hemma hos dem istället:).

Hoppas ni har en fin lördag! Nu tänkte jag piffa till mig lite inför kvällen;). Kram på er!

Av Emelie - 9 oktober 2014 17:05

Äntligen ny telefon:). Jag som gått med en iphone 4 länge tycker det är underbart med en ny pärla, snygg är den dessutom!

Hejsan! Så var det redan torsdag och imorgon är det jobbdags för mig. Fast det känns bara roligt, så det gör inget. Idag har jag knappt fått gjort något som jag tänkt här hemma, blev bara en konstig dag idag. Men tvätten och alla de tråkiga vardagssysslorna finns ju kvar och sambon är ju pappaledig imorgon så det hinner väl han;). Filippa sitter just nu helt inne i ett barnprogram och Felicia kryper runt för glatta livet, en härlig tidig kväll helt enkelt. Nu dags att sätta igång med middagen...

Önskar er en fortsatt fin kväll!

Av Emelie - 8 oktober 2014 19:52

Dessa två sötnosar. De skrattar, busar och har redan så roligt ihop. Finaste syskonkärleken!

Blev lite bakning idag för att sysselsätta Filippa. Hon har inte haft någon feber sen igår morse, men vi höll henne hemma från dagis idag också. Så vi bakade mumsiga hallongrottor som vi fikade på:). Imorgon ska hon till dagis och som hon längtar, frågat om dagis nu i två dagar:).

Godkväll! Barnen är nattade och jag har satt mig i soffan och ska njuta av kvällen. Sambon är på föräldrarmöte på dagis, hoppas han kommer hem snart. Jag ska i alla fall göra mig en stor kopp te, för jag fryser massvis, är egentligen inte så glad i te men när man är frusen är det riktigt gott och så värmer det bra;).

Hoppas ni haft en bra dag! Kram på er

Av Emelie - 7 oktober 2014 13:19

Idag är Filippa mycket piggare och hade bara lite feber imorse, men hon klagar lite på halsont emellanåt. Får hoppas det inte blir något av det och att hon är helt frisk snart. I förmiddags lekte vi glasskiosk på hennes rum medan lillasyster sov.

Kassaapparaten och duplo glassarna fick hon i födelsedagspresent och det är en stor favorit bland sakerna hon fick. Tänk så mycket fina saker de gör idag, när jag var liten fanns det då inga duplo glassar....:).

Hej på er! Regn, blåst och riktigt ruggigt väder är det ute idag. Var ute och hämtade posten innan och det är väl det lilla jag varit ute idag. Ska ta mig till ett bodypump pass senare i eftermiddag, annars stannar jag inomhus. Jag och Filippa har krupit upp i soffan nu och myst ner oss under täcket och tittar lite på Barnkanalen på tvn. Mätta och belåtna efter köttfärssås och spagetti som fick bli dagens lunch, alltid gott:). I eftermiddag är det babysim för Felicia och som sagt ett träningspass för mig annars är det innemys och lek som gäller.

Hoppas ni har en bra tisdag!

Av Emelie - 6 oktober 2014 20:05

Godkväll! Jösses vad trött jag känner mig nu ikväll. När jag kom hem på lunchen idag hade Filippa hög feber, stackars liten. Jag hoppas verkligen inte att det är något på gång hos mig utan att jag bara är lite måndagstrött. Imorgon blir Filippa hemma från dagis, så hemmamys med mina tjejer blir det:). Hoppas att Filippa är piggare och slipper feber. Annars har det varit en rolig dag på jobb och jag börjar komma in i det mer och mer.

Nu lite tv tittande innan sängen kallar....Kram på er!

Av Emelie - 5 oktober 2014 20:06

Idag blir vår mini prinsessa sju månader. Felicia sitter stadigt och kan själv ta sig upp till sittande. Hon kryper och har även börjat resa sig mot saker. Hennes utveckling går i ett rasande tempo och jag hinner inte riktigt med. Hon är oftast alltid glad och sover fortfarande hela nätter:). Felicia ser även upp till sin storasyster massvis som roar henne lätt. Ska bli så spännande med allt som händer nu och undrar när hon ska få sin första tand. Filippa var just 7 månader när hon fick sin första tand.

Igår kväll fick hon bada i vasken i köket vilket hon gillade massor:).

Godkväll! Så lider denna helgen mot sitt slut, den här söndagen har gått himla fort men vi har hunnit med väldigt mycket. Städat hela huset, vilket verkligen behövdes. Tagit in utemöblerna och jag har även hunnit med ett träningspass, skape and flex, ett nytt favoritpass tror jag:). Nu tänkte jag krypa upp i soffan och se på " I huvudet på Gunde Svan".

En fortsatt fin kväll till er & hoppas ni haft en härlig helg!

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards