Direktlänk till inlägg 5 april 2014
Här kommer receptet på den goda citronkladdkakan.
1 stor citron
150 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
150 g vitchoklad
Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Smält smör och låt svalna. Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal, vispa på lägsta hastighet. Tillsätt smör och mjöl, rör ihop och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna. Smält sedan den vita chokladen över ett vattenbad och bred på kakan. Låt stelna i kylen. Servera med grädde!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|