Alla inlägg under januari 2013

Av Emelie - 14 januari 2013 15:12


Dagisbaciller eller bara tänderna som spökar? Fick hämta hem Filippa från dagis vid lunch då hon har feber:(. Nu sover hon sen 2 timmar tillbaka, så får hoppas hon blir frisk snabbt. Hon har nya tänder på gång och får ibland feber då, vilket brukar gå över relativt snabbt. Annars är väl första året på dagis ett år där det bygger upp sitt immunförsvar och därmed kantas av en del sjukdomar, så det är väl bara att vänja sig.



Av Emelie - 14 januari 2013 08:34


Godmorgon! Precis intagit dagens bästa mål, finns det något bättre än en god frukost på morgonen? Ger ny energi och man vaknar, en bra start på dagen helt enkelt:). Lämnat Filippa på dagis, gick rätt så bra...lite ledsen men inte alls så som det var i förra veckan. Hon ska äta frukost där för första gången, matglad som hon är lär det inte vara några problem.

Jaha vad ska man hitta på idag då, kanske dags att ta tag i att rensa garderoben? Brukar göra det med jämna mellanrum och nu var det ett tag sen. Är duktig på att slänga/skänka bort kläder, är ingen som sparar på saker som så många andra verkar göra, eller hur är ni? Samlare eller duktig på att slänga?!

Nu en kopp kaffe till...

Av Emelie - 13 januari 2013 17:03


Härliga söndag! Idag har vi äntligen varit hemma hos vår söta kollega Sofie och hälsat på henne & hennes fina lilla Vince. Så himla söt och go bebis:). Vi har fikat, gosat med bebis och pratat en massa, så mysigt!

Resten av dagen blir bara lugn och en god tacogratäng får bli vår söndagsmiddag:).



Av Emelie - 12 januari 2013 08:35


Godmorgon lördag! Nu är jag på väg till jobb, som vanligt känns det som jag är den enda som är uppe nu, men snart blir det nog mer liv och rörelse:).


Filippa är nu inskolad och klar för dagis. 3 dagars inskolning går snabbt, men det har känts bra, har ju inget annat att jämföra med. Första dagen var jag med hela dagen, de andra dagarna har jag bara varit med 1 timme ungefär, sen har jag gått hem. De har varit mycket ledsna miner från Filippa när jag gått, men tydligen har hon blivit glad fort därefter, så det har gått jättebra, äter bra gör hon med, uppe i 4 portioner mat en dag, så matglad tjej är det:). Har nog varit jobbigast för mig, jobbigt att ha sett henne så ledsen vid överlämning, tårar och händer som sträcker sig mot en:(. Vanligt och de flesta barns reaktion misstänker jag, kommer ju bara bli bättre & hon verkar trivas och gillar andra barn mycket:). Jag kan bara inte fatta att vår bebis redan är en dagistjej!


En annan sak...fick ett brev från polisen igår, min första tanke var: de har väl lagt ner min mobil som jag tappade för 3-4 månader sen. Öppnar brevet och där står att min mobil är upphittad och lämnad hos polisen, hur galet är inte det?! Får se i vilket skick den är i när jag hämtar den, har inga som helst förhoppningar, men en glad nyhet var det i alla fall:).


Ha en fortsatt fin lördag!



Av Emelie - 11 januari 2013 20:16


 

Godkväll! Hoppas ni har en skön fredag?! Dagen har gått så snabbt tycker jag, hunnit med en del:). Nu till kvällens dessert som blev en mjölchokladpannacotta med daimcrunch, så himla god om man gillar choklad:).

 

6 portioner


Pannacotta
1 1/2 gelatinblad

250g mjölkchoklad

5 dl vispgrädde

50g strösocker


Garnering

1 dubbeldaim

2 dl vispgrädde

kakao


Mjölkchokladpannacotta

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och socker och häll det i bunken. Tillsätt gelatinbladen och mixa till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.

Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa med detta och avsluta med att pudra lite kakao över.


Recept av Roy Fares.


Väldigt enkel och lätt efterrätt att svänga ihop, ni måste testa:).


Ha en fortsatt mysig kväll, nu blir det Snabba cash 2 som vi hyrt...


 




Av Emelie - 10 januari 2013 19:42


Det märks att det är januari, alla pass är fullbokade och det är fullt på gymmet. Många nyårslöften:). Jag själv längtar tills det dör ut om sisådär 1-2 månader, svårt att få plats på de passen man vill gå på:(.

Den här veckan har jag varit riktigt flitig, har ju varit ledig från jobb och då hinner man träna så mycket mer, så härligt! Har blivit två löprundor och två functional power pass, som är precis som det låter, styrketräning i grupp med hjälp av sin egen kropp. Man tränar rörlighet, balans och uthållighet. Jobbigt och grymt skoj:).

I eftermiddag provade jag även att göra en dessert från Roy Fares som står och gottar till sig i kylen:). Vad får ni se imorgon, då det är vår fredags efterrätt.

Av Emelie - 9 januari 2013 14:58


 

Kusinerna fann varandra på dagis idag. Även om de kanske inte riktigt leker tillsammans ännu, så har de i alla fall varandra och de känner igen varandra:). En trygghet tror jag! De är så söta ihop.

 

Efter dagis bakade jag och Filippa supergoda chokladmuffins med chokladbitar i. Får bli en muffins och kaffe till fika ikväll;).

Av Emelie - 8 januari 2013 19:11


Idag var det dags för första dagen på dagis för Filippa. En spännande dag som gick över förväntan. De har inskolning i tre dagar här. 9-14 är tiden och idag har jag varit med hela dagen. Filippa var lite avvaktande till en början, vilket inte är så konstigt, ny miljö & nya människor. Efter ett tag släppte det och hon gick nyfiket runt och tittade och lekte, härligt att se. De enda som inte gick så bra var när hon skulle sova middag, det ville hon inte alls till en början, men till slut så...sen sov hon gott:). Imorgon väntar en ny spännande dag & då är även kusin Smilla på plats:).

 

Filippa på väg till dagis

 

Här är Filippa ute på gården och leker:).

Presentation


Välkommen hit! Emelie heter jag och är 30 år. Bor i ett hus i Svedala med min underbara familj. Mamma till två fantastiska flickor, Filippa 3 år och Felicia 7 månader. Jobbar som frisör. Gillar att träna, alltifrån löpning till olika pass. Bakning, shoppi

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards