Direktlänk till inlägg 11 maj 2016
I lördags när vi var på kalas hos min syster som fyllt 30 år bjöd hon på denna somriga, friska och supergoda tårta:). Så jag tänkte dela med mig av receptet.
Glassig flädermoussetårta
Botten:
3 ägg
2 dl socker
4 dl mandelmjöl
Flädermousse
100g vit choklad
3 äggulor
1 msk florsocker
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl outspädd flädersaft
Garnering
Färska jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund bakform (ca 22 cm i diameter). Smörj och strö kanten med lite mandelmjöl.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mandelmjölet och rör varsamt till en slät smet.
Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Lossa den kalla kakan och diska formen. Fäst plastfolie runt kanten och lägg tillbaka tårtbotten.
Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält över varmt vattenbad.
Vispa äggulor och florsocker vitt och poröst i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke.
Skrapa ner den smälta chokladen i äggsmeten och rör till en slät kräm. Tillsätt därefter den vispade grädden och flädersaften. Rör åter smeten slät.
Höll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ tårtan fryskallt.
Servering: Låt tårtan tempereras i kylskåp i ca 30 minuter innan den ska serveras. Lossa den därefter från formen och garnera med jordgubbar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|