Direktlänk till inlägg 1 oktober 2013
Godmorgon! Tänkte bjuda på receptet på hallonpajen jag bakade i helgen till barnklädespartyt. Har ni gjort ananaspaj innan? Den är precis som ananaspaj fast jag bytte ut ananasen mot hallon, blev supergod!
Pajdeg
1 dl socker
3dl mjöl
1tsk bakpulver
150g smör
Fyllning
200-300g hallon (går bra med frysta)
2 dl creme fraiche
½ dl socker
2tsk vaniljsocker
1 ägg
Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det avsvalnande smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
Tryck ut degen i en pajform.
Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda väl.
Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna, servera med grädde, vaniljglass eller vaniljvisp.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|