Direktlänk till inlägg 18 december 2016
Den här goda mjuka pepparkakan har vi mumsat på idag. Den var så lätt att baka och den blev extra god med glasyr och lingon.
Receptet på kakan hittade jag på Santa Maria.
Du behöver:
150g smör
3st ägg
3 1/2dl socker
2dl gräddfil
4dl vetemjöl
3tsk bakpulver
1 påse Santa Maria pepparkakskryddor
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och smör.
Rör ner mjölet, bakpulvret och pepparkakskryddorna i smeten.
Häll smeten i en smord och brödad form.
Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter eller tills kakan känns torr. Jag lät min stå inne i 40 minuter och den blev super, så väldigt olika från ugn till ugn.
Hej! Tänk att det är fjärde advent idag och julafton närmar sig med stormsteg. En vecka kvar att jobba, sen blir det minimalt med ledighet..så dumt att julafton infaller på en lördag detta året och dessutom på min lediga helg. Sån tur är åker vi ju på semester i februari, så jag får se framemot det:).
Hoppas ni haft en mysig helg! Nu avslutar vi söndagen med en film;).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
||||
|