Direktlänk till inlägg 27 maj 2013
Här kommer ett supergott recept på en somrig paj.
Rabarberpaj med marängtäcke
Rabarber så att det blir ett lager i botten på pajformen.
1/2dl socker
1tsk vaniljsocker
PAJDEG
3dl vetemjöl
150g smör
1 ägggula
1msk vatten
MARÄNG
2 äggvitor
1dl socker
2-3 droppar ättika
Gör först pajdegen genom att blanda allt i en bunke. Forma degen till en boll och lägg in i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär rabarbern i ca 1 cm bitar.
Smörj en ugnssäker form.
Klä en pajform med degen. Kavla eller tryck ut den i formen.
Lägg i rabarbern och strö över sockret och vaniljsocker, strö även över lite potatismjöl.
Grädda rabarberpajen i 20 minuter.
Vispa marängen under tiden. Blanda äggvitor med hälften av sockret och ättikan. Vispa sakta i början. Vispa marängen till ett fast skum och tillsätt resterande socker och vispa lite till.
Ta ut pajen och låt den svalna några minuter.
Sänk ugnen till 200 grader.
Bred marängen över rabarberpajen och grädda i 10-15 minuter så att marängen får färg.
Låt pajen svalna något och servera den sedan med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 | |||||
|