Direktlänk till inlägg 16 oktober 2015
Här är en grym dessert som jag bjöd på för någon helg sedan när vi hade vänner på besök, så galet god! Vi blev bjuden på den för ett tag sedan och självklart var jag tvungen att testa att göra den också:). Egentligen ska den vara lutande, men tyvärr hade jag inga bra glas till det, så den fick bli såhär istället, tyckte den blev minst lika fin;).
Du behöver detta till din vanilj & nutellapannacotta;
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 1/2 dl nutella
1 nypa salt
Vaniljpannacottan:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost
Gör så här:
Börja med nutellapannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter i förväg.
Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krama ur vatten ur gelatinbladen & vänd ner gelatinblad och rör om tills allt blandat sig. Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar innan du gör nästa lager.
Lager nummer 2 gör du likadant med. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter innan.
Värm upp grädde & socker & vaniljstången ( skär dem på längden och kärna ur den ) låt både frön och stång koka med på svag värme tills de börjar sjuda, ta bort från plattan. Fiska upp vaniljstången och krama ur vattnet ur bladen och rör ut gelatinbladen i gräddblandningen. Vänd sist ner philadelphian, rör tills du har en slät smet och häll ovan på det första lagret.
Låt vila i 4 timmar i kylskåp innan det är dags att servera. Receptet hittade jag här www.jennysmatblogg.nu
Hejsan! Det var ett desserttips från mig, hoppas ni har en fin fredag så hörs vi lite senare;).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 | 31 |
||||
|